HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconAngus Striploin
topBanner
Angus Striploin

Angus Striploin

med cremet spinatsauce & pommes lyonnaise

Premium

Har I gemt striploin steaks til weekenden? Eller har I valgt at pifte en kedelig ugedag op med vidunderlig luksusmad? Uanset hvilken dag I laver denne ret, kan vi garantere, at I ikke bliver skuffet! Kartoflerne bliver ekstra festlige af at blive anrettet lyonnaise-style, hvilket kendetegnes ved at de serveres med karamelliserede løg og persille. Den traditionelle rødvinssauce er skiftet ud med en fremragende grøn spinatsauce med skalotteløg, timian og hvidløg. Så er det bare at komme i gang i køkkenet, så I straks kan få lov til at nyde dette fantastiske festmåltid!

Tags:Børnevenlig

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Angus Striploin

200 ml

Madlavningsfløde

1 stk

Skalotteløg

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Oksebouillon

1 stk

Rødløg

1 pose

Bredbladet persille

100 g

Spinat

1 pose

Timian

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 tsk

Sukker* (trin 2)

2 spsk

Vand* (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3168.7732 kJ
Kalorier (kcal)757.355 kcal
Fedt38.987 g
Mættet fedt19.4 g
Kulhydrat60.2871 g
Sukker17.8 g
Protein41.3535 g
Salt1.1 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*. Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde.

2

Skær rødløg i tynde, halve skiver. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg i 5-6 min. Tilsæt vand* [2 spsk | 4 spsk] og sukker* [1 spsk | 2 spsk], og rør godt rundt. Lad simre videre i 2-3 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en skål.

3

Skær skalotteløg i tynde skiver. Hak persille groft. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middel varme, og steg i 1-2 min på hver side for medium-rare. Pak ind i sølvpapir, og lad hvile indtil servering. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt. 

5

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middel varme. Steg skalotteløg i 2-3 min. Tilsæt hvidløg, spinat og timian [1 stilk | 2 stilke], og steg videre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen. Tilsæt madlavningsfløde, oksebouillon og kødsaft fra bøfferne, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet. Fjern timian fra panden, og krydr med salt* og peber*. Vend rødløg med kartofler.

6

Anret bøffer, kartofler og spinatsauce på tallerkener. Drys med persille.