Har I gemt striploin steaks til weekenden? Eller har I valgt at pifte en kedelig ugedag op med vidunderlig luksusmad? Uanset hvilken dag I laver denne ret, kan vi garantere, at I ikke bliver skuffet! Kartoflerne bliver ekstra festlige af at blive anrettet lyonnaise-style, hvilket kendetegnes ved at de serveres med karamelliserede løg og persille. Den traditionelle rødvinssauce er skiftet ud med en fremragende grøn spinatsauce med skalotteløg, timian og hvidløg. Så er det bare at komme i gang i køkkenet, så I straks kan få lov til at nyde dette fantastiske festmåltid!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Angus Striploin
200 ml
Madlavningsfløde
1 stk
Skalotteløg
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Oksebouillon
1 stk
Rødløg
1 pose
Bredbladet persille
100 g
Spinat
1 pose
Timian
3 tsk
Sukker* (trin 2)
2 spsk
Vand* (trin 2)
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt*. Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde.
Skær rødløg i tynde, halve skiver. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg i 5-6 min. Tilsæt vand* [2 spsk | 4 spsk] og sukker* [1 spsk | 2 spsk], og rør godt rundt. Lad simre videre i 2-3 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en skål.
Skær skalotteløg i tynde skiver. Hak persille groft. Pres eller hak hvidløg fint. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middel varme, og steg i 1-2 min på hver side for medium-rare. Pak ind i sølvpapir, og lad hvile indtil servering. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middel varme. Steg skalotteløg i 2-3 min. Tilsæt hvidløg, spinat og timian [1 stilk | 2 stilke], og steg videre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen. Tilsæt madlavningsfløde, oksebouillon og kødsaft fra bøfferne, og lad simre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet. Fjern timian fra panden, og krydr med salt* og peber*. Vend rødløg med kartofler.
Anret bøffer, kartofler og spinatsauce på tallerkener. Drys med persille.