
Angus Striploin
med rødvinssauce, tomatsalat & rosmarinfritter
En luksus weekendret, perfekt til gæster, eller bare når familien skal forkæles lidt ekstra. I aften laver vi nemlig en supermør Angus Striploin-bøf i lækker marinade. Lækkert tilbehør er tomatsalat med rucola og persille, rosmarinfritter, og en fantastisk rødvinssauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 stk
Rosmarin
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
4 g
Middelhavsdrøm
300 g
Angus Striploin
1 stk
Bøftomat
1 stk
Grøn tomat
½ stk
Skalotteløg
40 g
Rucola
1 pose
Bredbladet persille
60 g
Rødvinssauce
(Indeholder Sulfitter)
80 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
7.5 ml
Balsamico
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ dl
Vand (trin 5)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet. Hak rosmarin [1 stilk | 2 stilke] fint. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med rosmarin. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Pres eller hak hvidløg fint. Bland Middelhavsdrøm, hvidløg og olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*. Vend bøffer i skålen, og stil til side.
Hak rucola og persille groft. Skær tomater i tynde skiver. Hak skalotteløg [1/2 stk, 2P.] fint. Bland rucola, persille, tomater, skalotteløg, balsamico [1/2 pakke, 2P.] og en smule olivenolie* i en skål, og krydr med et nip salt* og peber*.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg i yderligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til et rent skærebræt, og dæk til med sølvpapir. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt. VIGTIGT: Bøffen er sikker at spise, når den har en flot stegeskorpe på begge sider.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt vand* [1/2 dl | 1 dl] og rødvinssauce. Rør godt rundt, bring i kog , og lad simre i 1-2 min. TIP: Saften fra bøfferne giver saucen ekstra smag, så vask ikke stegepanden!
Anret bøffer og tomatsalat på tallerkener. Dryp med rødvinssauce. Server med fritter og aioli.