Skip to main content
Afrikansk krydret peanut- og linsegryde

Afrikansk krydret peanut- og linsegryde

med urtebulgur og sød kartoffel

4.1
(191)

Opdag afrikanske smage med vores Afrikansk krydret peanut- og linsegryde. En sand forkælelse for enhver peanutelsker - peanuts krydrer nemlig både saucen, i form af sataysauce, og også persillebulguren, der bliver vendt med saltede, sprøde peanuts.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Mælkefri
Comfort Food
Allergener:
Jordnødder
Soja
Gluten
Hvede
Selleri

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet
Antal portioner

390 g

Grønne linser

(Kan indeholde spor af: Gluten)

100 g

Sataysauce

(Indeholder: Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)

450 g

Sød kartoffel

4 g

Panamad

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Citrusfrugt

180 ml

Kokosmælk

195 g

Hakkede tomater

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)

85 g

Bulgur

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Gluten, Kamut, Khorasanhvede, Havre, Rug, Byg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand til bulgur

½ tsk

Salt til bulgur

½ spsk

Olie til stegning

½ tsk

Salt til gryderet

1 dl

Vand til gryderet

Energi (kJ)3424 kJ
Kalorier (kcal)818 kcal
Fedt33.1 g
Mættet fedt16.4 g
Kulhydrat107.9 g
Sukker17.3 g
Kostfibre17.2 g
Protein23.4 g
Kolesterol0.3 mg
Salt6.2 g
Potassium101 mg
Calcium17.7 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt bulgur og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Forbered råvarer
2

Skræl sød kartoffel, og skær i 2 cm tern.

Hæld væde fra linser.

Steg sød kartoffel
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg søde kartofler 1-2 min.

Lav gryderet
4

Sænk til middel varme.

Tilsæt Panamad, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt hakkede tomater, linser, kokosmælk, sataysauce, salt, vand og bouillon, og lad simre i 10-12 min, eller indtil saucen er tyknet og kartoflerne er møre.

Bland bulgur
5

Imens, hak persille fint.

Halver citrusfrugt .

Vend persille og peanuts med bulgur i en skål.

Tilsæt et skvæt citrusfrugtsaft og et nip salt til panden med gryderet.

Server
6

Anret gryderet og bulgur i dybe tallerkener.