Skip to main content
Afrikansk krydret peanut- og linsegryde

Afrikansk krydret peanut- og linsegryde

med urtebulgur og sød kartoffel

4.0
(122)

Opdag afrikanske smage med vores Afrikansk krydret peanut- og linsegryde. En sand forkælelse for enhver peanutelsker - peanuts krydrer nemlig både saucen, i form af sataysauce, og også persillebulguren, der bliver vendt med saltede, sprøde peanuts.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Mælkefri
Comfort Food
Allergener:
Jordnødder
Soja
Gluten
Hvede
Selleri

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

390 g

Grønne linser

(Kan indeholde spor af: Gluten)

100 g

Sataysauce

(Indeholder: Jordnødder, Soja, Gluten, Hvede)

450 g

Sød kartoffel

4 g

Panamad

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Citrusfrugt

180 ml

Kokosmælk

195 g

Hakkede tomater

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)

85 g

Bulgur

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Gluten, Kamut, Khorasanhvede, Havre, Rug, Byg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand til bulgur

½ tsk

Salt til bulgur

½ spsk

Olie til stegning

½ tsk

Salt til gryderet

1 dl

Vand til gryderet

Næringsindhold

Energi (kJ)3424 kJ
Kalorier (kcal)818 kcal
Fedt33.1 g
Mættet fedt16.4 g
Kulhydrat107.9 g
Sukker17.3 g
Kostfibre17.2 g
Protein23.4 g
Kolesterol0.3 mg
Salt6.2 g
Potassium101 mg
Calcium17.7 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt bulgur og salt, og kog under låg på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Forbered råvarer
2

Skræl sød kartoffel, og skær i 2 cm tern.

Hæld væde fra linser.

Steg sød kartoffel
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg søde kartofler 1-2 min.

Lav gryderet
4

Sænk til middel varme.

Tilsæt Panamad, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt hakkede tomater, linser, kokosmælk, sataysauce, salt, vand og bouillon, og lad simre i 10-12 min, eller indtil saucen er tyknet og kartoflerne er møre.

Bland bulgur
5

Imens, hak persille fint.

Halver citrusfrugt .

Vend persille og peanuts med bulgur i en skål.

Tilsæt et skvæt citrusfrugtsaft og et nip salt til panden med gryderet.

Server
6

Anret gryderet og bulgur i dybe tallerkener.