'Yaki udon' er en japansk wokret, der består af tykke, glatte, hvide udonnudler, som blandes med en sojabaseret sauce, kød og grøntsager. Yaki udon er nemt og hurtigt at lave, og det udnytter vi i denne premiumopskrift! Her steger vi pak choi og svampe, og blander med nudler, sojasauce og hoisinsauce. Vi topper med saftige skiver af rumpsteak og forårsløg, og serverer med limesyltet sesamagurk.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
300 g
Rumpsteak
440 g
Udonnudler
200 g
Champignon
1 stk
Løg
1 stk
Pak choi
60 g
Hoisinsauce
25 ml
Sojasauce
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Forårsløg
1 stk
Agurk
1 stk
Lime
10 g
Sesamfrø
¼ tsk
Salt til kød
½ tsk
Sukker til syltning
¼ tsk
Salt til syltning
1 spsk
Vand til syltning
1 spsk
Olie til stegning
½ dl
Vand til sauce
Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.
Bland halvdelen af sojasauce, halvdelen af hoisinsauce og et stort nip peber i en mellemstor skål.
Vend bøffer i skålen, og stil til side for at marinere.
VIGTIGT: Denne opskrift bruger halvdelen af mængden af nogle ingredienser - tjek ingredienslisten!
Skær agurk i tynde skiver.
Halver lime.
Bland et stort skvæt limesaft, sesamfrø, sukker, vand og salt i en lille skål.
Vend agurk i skålen, og stil til side.
Hæld væde fra inden servering.
Hak pak choi groft.
Skær løg i 2 cm både.
Skær svampe og forårsløg i tynde skiver.
Pres eller hak hvidløg fint.
Opvarm olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.
Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
Steg løg, pak choi og svampe i 2-3 min.
Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt resterende sojasauce og hoisinsauce, udonnudler og vand, og steg i 2-3 min.
Skær bøffer i tynde skiver.
Anret 'yaki udon' i dybe tallerkener.
Top med bøffer og forårsløg.
Server med agurk.