Vegetarisk kidneybønneburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk kidneybønneburger

Vegetarisk kidneybønneburger

med sprøde fritter og syltet grøntsager

Burgere smager altid godt, og selvfølgelig er det sjovt at variere lidt, så i aften byder vi på en lækker opskrift på vegetarburgere med kidneybønner, mozzarellaost og vores lækre krydderiblanding, som vi kalder Mamas Favorit. Vi bygger vores burgere med bønnebøffer, salat, tomat og hjemmesyltet agurk og rødløg, og serverer dem med sprøde fritter.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Sulfitter
Gluten
Hvede
Æg
Mælk
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

1 stk

Agurk

1 stk

Rødløg

25 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Kidneybønner

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

½ stk

Salat

1 stk

Tomat

50 g

Revet mozzarella

(Indeholder Mælk)

2 stk

Briocheboller

(Indeholder Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde Sesam, Soja)

25 g

Ketchup

25 g

Mayonnaise

(Indeholder Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 tsk

Sukker (trin 2)

1 spsk

Vand* (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 3)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3564 kJ
Kalorier (kcal)852 kcal
Fedt24.7 g
Mættet fedt7 g
Kulhydrat119.6 g
Sukker22.5 g
Protein29.5 g
Salt2.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Sylt grøntsager
2

Skær agurk i tynde skiver. Skær halvdelen af rødløg i tynde, halve skiver. Bland agurk, skivetrødløg, hvidvinseddike, vand* [1 spsk | 2 spsk], sukker* [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt* i en lille skål.

Form bønnebøffer
3

Hak hvidløg og resterende rødløg fint. Skyl kidneybønner under koldt vand* i en si Kom hvidløg, rødløg og kidneybønner i en mellemstor skål, og mos til en lind fars med en gaffel. Tilsæt panko, Mamas Favorit, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*, og rør godt rundt. Form fars til bøffer (1 pr. person).

Steg bønnebøffer
4

Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil sprøde og gyldne. Riv blade af hjertesalat [1/2 stk, 2P], og skær tomat i tynde skiver. TIP: Vend ikke bønnebøfferne for tidligt, da de kan gå i stykker.

Gratiner bønnebøffer
5

Overfør bøffer til en bageplade med bagepapir, krydr dem med et nip salt*, og drys med revet mozzarella. Del boller på midten, og placer på samme bageplade. Bag i ovnen i 3-4 min, eller indtil osten er smeltet, og bollerne er varme. Hæld væde fra agurk og rødløg.

Server
6

Smør boller med en smule ketchup og mayonnaise. Fyld med bøffer, salat, tomat og en smule agurk og rødløg. Server med fritter og resterende agurk, rødløg, ketchup og mayonnaise.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image