
Vegetarisk kidneybønneburger
med sprøde fritter og syltet grøntsager
Burgere smager altid godt, og selvfølgelig er det sjovt at variere lidt, så i aften byder vi på en lækker opskrift på vegetarburgere med kidneybønner, mozzarellaost og vores lækre krydderiblanding, som vi kalder Mamas Favorit. Vi bygger vores burgere med bønnebøffer, salat, tomat og hjemmesyltet agurk og rødløg, og serverer dem med sprøde fritter.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
500 g
Kartofler
1 stk
Agurk
1 stk
Rødløg
25 ml
Hvidvinseddike
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Hvidløgsfed
1 pakke
Kidneybønner
30 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
½ stk
Hjertesalat
1 stk
Tomat
50 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
2 stk
Briocheboller
(Indeholder Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde Sesam, Soja)
25 g
Ketchup
25 g
Mayonnaise
(Indeholder Æg, Sennep)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 tsk
Sukker (trin 2)
1 spsk
Vand* (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.
Skær agurk i tynde skiver. Skær halvdelen af rødløg i tynde, halve skiver. Bland agurk, skivetrødløg, hvidvinseddike, vand* [1 spsk | 2 spsk], sukker* [1 tsk | 2 tsk] og et nip salt* i en lille skål.
Hak hvidløg og resterende rødløg fint. Skyl kidneybønner under koldt vand* i en si Kom hvidløg, rødløg og kidneybønner i en mellemstor skål, og mos til en lind fars med en gaffel. Tilsæt panko, Mamas Favorit, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*, og rør godt rundt. Form fars til bøffer (1 pr. person).
Hæld olivenolie* i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil sprøde og gyldne. Riv blade af hjertesalat [1/2 stk, 2P], og skær tomat i tynde skiver. TIP: Vend ikke bønnebøfferne for tidligt, da de kan gå i stykker.
Overfør bøffer til en bageplade med bagepapir, krydr dem med et nip salt*, og drys med revet mozzarella. Del boller på midten, og placer på samme bageplade. Bag i ovnen i 3-4 min, eller indtil osten er smeltet, og bollerne er varme. Hæld væde fra agurk og rødløg.
Smør boller med en smule ketchup og mayonnaise. Fyld med bøffer, salat, tomat og en smule agurk og rødløg. Server med fritter og resterende agurk, rødløg, ketchup og mayonnaise.