Aftenens kulinariske rejse går til Mexico, vi skal nemlig lave en fantastisk vegetarisk chili sin carne, som får den perfekte smag af vores færdiglavede Tex-Mex krydderiblanding. Vi serverer vores chili med luftige ris, kølende fraiche og sprøde tortillachips.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
160 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
1 stk
Løg
2 stk
Gulerod
½ pakke
Kidneybønner
5 g
Tex-Mex
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 pose
Koriander
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde Mælk)
1 stk
Grøn peberfrugt
1 pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
1 pakke
Hakkede tomater m. hvidløg & løg
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder Sulfitter)
20 g
Sriracha
150 g
Langkornede hvide ris
2.5 dl
Vand (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 1)
1 tsk
Sukker (trin 5)
1 spsk
Olivenolie (trin 3)
½ spsk
Ketchup (step 5)
1 dl
Vand (trin 5)
Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Hak løg fint.
Skær peberfrugt og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.
Skyl kidneybønner [1/2 pakke, 2P] under koldt vand i en si.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg løg og gulerod i 1-2 min, eller indtil velduftende.
Tilsæt plantefars og peberfrugt, og steg videre i 4-5 min, eller indtil grøntsagerne er let bløde.
Tilsæt Tex-Mex og Ay Cajun-ba, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt hakkede tomater, ketchup [1/2 spsk I 1 spsk], sojasauce, sriracha, kidneybønner, og vand [1 dl | 2 dl], og bring i kog.
Sænk til middel varme, og lad simre i 5-6 min, eller indtil let tyknet.
Krydr med sukker [1 tsk I 2 tsk], salt og peber.
Imens, hak koriander groft.
TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret ris og chili sin carne i dybe tallerkener.
Top med fraiche og koriander.
Server med tortillachips.