Vegetarisk chili sin carne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarisk chili sin carne

Vegetarisk chili sin carne

med tortillachips og kølende creme fraiche

Aftenens kulinariske rejse går til Mexico, vi skal nemlig lave en fantastisk vegetarisk chili sin carne, som får den perfekte smag af vores færdiglavede Tex-Mex krydderiblanding. Vi serverer vores chili med luftige ris, kølende fraiche og sprøde tortillachips.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Byg
Soja
Hvede
Mælk
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

160 g

Plantefars

(Indeholder Gluten, Byg, Soja)

1 stk

Løg

2 stk

Gulerod

½ pakke

Kidneybønner

5 g

Tex-Mex

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 pose

Koriander

75 g

Tortillachips

(Kan indeholde Mælk)

1 stk

Grøn peberfrugt

1 pakke

Fraiche

(Indeholder Mælk)

1 pakke

Hakkede tomater m. hvidløg & løg

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder Sulfitter)

20 g

Sriracha

150 g

Langkornede hvide ris

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 tsk

Sukker (trin 5)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

½ spsk

Ketchup (step 5)

1 dl

Vand (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)3929 kJ
Kalorier (kcal)939 kcal
Fedt31.9 g
Mættet fedt6.3 g
Kulhydrat144.1 g
Sukker29.4 g
Protein39.3 g
Salt8.1 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [2,5 dl | 5 dl] i kog i en mellemstor gryde. 

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 11 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. 

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Hak løg fint. 

Skær peberfrugt og gulerod (uskrællet) i 1 cm tern.

Skyl kidneybønner [1/2 pakke, 2P] under koldt vand i en si.

Steg grøntsager
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg løg og gulerod i 1-2 min, eller indtil velduftende.

Steg plantefars
4

Tilsæt plantefars og peberfrugt, og steg videre i 4-5 min, eller indtil grøntsagerne er let bløde.

Tilsæt Tex-Mex og Ay Cajun-ba, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Lav sauce
5

Tilsæt hakkede tomater, ketchup [1/2 spsk I 1 spsk], sojasauce, sriracha, kidneybønner, og vand [1 dl | 2 dl], og bring i kog.

Sænk til middel varme, og lad simre i 5-6 min, eller indtil let tyknet.

Krydr med sukker [1 tsk I 2 tsk], salt og peber.

Imens, hak koriander groft. 

TIP: Spring srirachaen over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret ris og chili sin carne i dybe tallerkener. 

Top med fraiche og koriander.

Server med tortillachips.