Skip to main content
Vegetarisk burritobowl

Vegetarisk burritobowl

med stegt plantefars og citrusdressing

Vi håber at I er sultne, i aften skal vi nemlig lave skøn hyggemad med masser af spændende råvarer. Vi steger plantefars og peberfrugt, og smager til med Tex-Mex-krydderier. Vi bygger vores vegetariske burritobowl med bulgur, ovnbagte søde kartofler, citrusfrugtdressing og en skøn salsa med cherrytomater, forårsløg og citrusfrugt.

Tags:
Hurtig
Vegetarisk
Stærk
Mere grønt
Under 650 kcal
Allergener:
Mælk
Gluten
Byg
Soja
Sulfitter
Hvede
Selleri

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Spidskål

2 stk

Tomat

1 stk

Citrusfrugt

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

180 g

Plantefars

(Indeholder: Gluten, Byg, Soja)

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

85 g

Bulgur

(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Gluten, Kamut, Khorasanhvede, Havre, Rug, Byg)

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

5 g

Tex-Mex

35 g

Tomatpuré

1 g

Chiliflager

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Forårsløg

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2.5 dl

Vand til bulgur

¼ tsk

Salt til bulgur

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til sauce

2 spsk

Vand til sauce

½ tsk

Sukker til salsa

¼ tsk

Salt til salsa

¼ tsk

Salt til dressing

Næringsindhold

Energi (kJ)2314 kJ
Kalorier (kcal)553 kcal
Fedt21.5 g
Mættet fedt5 g
Kulhydrat62.1 g
Sukker20.4 g
Kostfibre18.6 g
Protein28.9 g
Salt5.9 g
Trans Fat0.3 g
Potassium553.4 mg
Calcium73.9 mg
Iron1.4 mg

Fremgangsmåde

Kog bulgur
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt bulgur, bouillon og salt, og kog på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Forbered grøntsager
2

Imens, skær peberfrugt og tomat i 2 cm tern.

Snit forårsløg fint.

Skær citrusfrugt i både.

Snit spidskål fint.

Steg plantefars
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg peberfrugt i 2-3 min, eller indtil blød.

Tilsæt plantefars, og steg videre i 4-5 min, eller indtil brunet.

Tilsæt Tex-Mex, tomatpuré, Ay Cajun-ba, halvdelen af chiliflager, salt og vand, og steg videre i 2 min.

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Lav salsa
4

Imens, bland tomat, forårsløg, et stort skvæt citrusfrugtsaft og sukker i en lille skål, og krydr med salt og et nip peber.

Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Bland citrusdressing
5

Bland fraiche, et skvæt citrusfrugtsaft, salt og et nip peber i en lille skål.

Vend spidskål med halvdelen af citrusfrugtdressing og et nip peber i en mellemstor skål.

Server
6

Anret bulgur i dybe tallerkener.

Top med spidskål, plantefars, salsa og resterende citrusfrugtdressing.

Drys med resterende chiliflager.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image