
Vi håber at I er sultne, i aften skal vi nemlig lave skøn hyggemad med masser af spændende råvarer. Vi steger plantefars og peberfrugt, og smager til med Tex-Mex-krydderier. Vi bygger vores vegetariske burritobowl med bulgur, ovnbagte søde kartofler, citrusfrugtdressing og en skøn salsa med cherrytomater, forårsløg og citrusfrugt.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
200 g
Spidskål
2 stk
Tomat
1 stk
Citrusfrugt
75 ml
Fraiche
(Indeholder: Mælk)
180 g
Plantefars
(Indeholder: Gluten, Byg, Soja)
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
85 g
Bulgur
(Indeholder: Gluten, Hvede Kan indeholde spor af: Gluten, Kamut, Khorasanhvede, Havre, Rug, Byg)
4 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
5 g
Tex-Mex
35 g
Tomatpuré
1 g
Chiliflager
1 stk
Peberfrugt
1 stk
Forårsløg
2.5 dl
Vand til bulgur
¼ tsk
Salt til bulgur
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til sauce
2 spsk
Vand til sauce
½ tsk
Sukker til salsa
¼ tsk
Salt til salsa
¼ tsk
Salt til dressing

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt bulgur, bouillon og salt, og kog på middellav varme i 9-10 min, eller indtil ‘al dente'.

Imens, skær peberfrugt og tomat i 2 cm tern.
Snit forårsløg fint.
Skær citrusfrugt i både.
Snit spidskål fint.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg peberfrugt i 2-3 min, eller indtil blød.
Tilsæt plantefars, og steg videre i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt Tex-Mex, tomatpuré, Ay Cajun-ba, halvdelen af chiliflager, salt og vand, og steg videre i 2 min.
TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Imens, bland tomat, forårsløg, et stort skvæt citrusfrugtsaft og sukker i en lille skål, og krydr med salt og et nip peber.
Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

Bland fraiche, et skvæt citrusfrugtsaft, salt og et nip peber i en lille skål.
Vend spidskål med halvdelen af citrusfrugtdressing og et nip peber i en mellemstor skål.

Anret bulgur i dybe tallerkener.
Top med spidskål, plantefars, salsa og resterende citrusfrugtdressing.
Drys med resterende chiliflager.