Vegetarisk auberginepizza
med karamelliseret løg og revet mozzarella
Her frister vi med en skøn opskrift på velsmagende auberginepizza med karamelliserede løg og mozzarella. En fantastisk smagsoplevelse, hvor vi bygger pizza med ovnbagt aubergine og cremet mozzarella. Imens pizzaen bobler i ovnen, karamelliserer vi løg, og derefter laver vi en sprød salat med rucola og balsamico. Vi topper pizzaen med cremet aioli!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
6 ml
Balsamico
(Indeholder Sulfitter)
1 stk
Aubergine
1 stk
Løg
1 stk
Pizzadej
(Indeholder Hvede, Gluten)
100 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
40 g
Rucola
1 dåse
Tomatpuré
2 g
Middelhavsdrøm
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
2 spsk
Olivenolie (trin 1)
2 tsk
Sukker (trin 4)
2 spsk
Vand (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
½ dl
Vand (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær aubergine i tynde skiver. Vend aubergine med olivenolie [2 spsk | 4 spsk], Middelhavsdrøm [1/2 pakke, 2P] og et nip salt i en skål. Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir, og bag øverst i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.
Skær løg i tynde, halve skiver. Skyl rucola under koldt vand i et dørslag. Bland tomatpuré, vand [1/2 dl | 1 dl] og et stort nip salt og peber.
Tag bagepladen med bagt aubergine ud af ovnen. Rul pizzadej (og medfølgende bagepapir) ud på samme bageplade, og smør med tomatsauce. Drys med revet mozzarella, og top med aubergine. Bag pizza øverst i ovnen i 12-15 min, eller indtil gylden.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stegepande på middelhøj varme. Steg løg i 4-5 min, eller indtil bløde. Sænk til middel varme. Tilsæt halvdelen af balsamico [1/2 pakke, 2P], sukker [2 tsk I 4 tsk] og vand [2 spsk I 4 spsk], og steg i 3 min, eller indtil karamelliseret.
Bland resterende balsamico med olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt i en stor skål. Vend rucola i skålen, og krydr med et nip peber.
Tag pizza ud af ovnen. Top med løg, aioli, finrevet ost og en smule rucola. Skær pizza ud i mindre stykker. Server med resterende rucola.