Her frister vi med en skøn opskrift på velsmagende auberginepizza med karamelliserede løg og mozzarella. En fantastisk smagsoplevelse, hvor vi bygger pizza med ristet aubergine og cremet mozzarella. Imens pizzaen bobler i ovnen, karamelliserer vi løg med balsamico, og derefter laver vi en sprød salat med rucola og vinaigrette. Vi topper pizzaen med cremet hvidløgsfraiche!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
15 ml
Balsamico
1 stk
Aubergine
1 stk
Løg
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Pizzadej
(Indeholder Hvede, Gluten)
100 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
½ pakke
Fraiche
(Indeholder Mælk)
40 g
Rucola
1 dåse
Tomatpuré
2 g
Middelhavsdrøm
2 spsk
Olivenolie (trin 1)
2 tsk
Sukker (trin 4)
2 spsk
Vand (trin 4)
1 spsk
Olivenolie (trin 5)
½ dl
Vand (trin 2)
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Opvarm en bageplade [2 stk, 4P]. Skær aubergine i tynde skiver. Vend aubergine med olivenolie* [2 spsk | 4 spsk], Middelhavsdrøm [1/2 pakke, 2P] og et nip salt* i en skål. Fordel på en anden bageplade, og bag øverst i ovnen i 10-15 min, eller indtil møre.
Skær løg i tynde, halve skiver. Hak hvidløg fint. Skyl rucola under koldt vand* i et dørslag. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg hvidløg i 1-2 min. Overfør til en lille skål, og bland med fraiche [1/2 pakke, 2P]. Krydr med et nip salt* og peber*.
Bland tomatpuré, vand* [1/2 dl I 1 dl] og et nip salt* og peber* i en skål. Rul pizzadej (og medfølgende bagepapir) ud. Placer pizzadej på den varme bageplade, og smør med tomatsauce. Drys med revet mozzarella, og top med bagt aubergine. Bag pizza øverst i ovnen i 12-15 min, eller indtil dejen er gylden og osten bobler.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på middelhøj varme. Steg løg i 4-5 min, eller indtil bløde. Skru ned til middel varme. Tilsæt halvdelen af balsamico, sukker* [2 tsk I 4 tsk] og vand* [2 spsk I 4 spsk], og steg i 3 min, eller indtil karamelliseret.
Bland resterende balsamico med olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt* i en stor skål. Vend rucola i skålen, og krydr med et nip peber*.
Tag pizza ud af ovnen. Top med løg, hvidløgsdressing og en smule rucola. Skær pizza ud i mindre stykker. Server med resterende rucola.