Skip to main content
Urtemarineret svinekotelet i syrlig smørsauce

Urtemarineret svinekotelet i syrlig smørsauce

med knuste kartofler og bagt peberfrugt

Nem og velsmagende aftensmad med stegte svinekoteletter. Vi knuser kartofler og drysser med ost og vender peberfrugt med vores særlige Hello Sunrise krydderi og bager det i ovnen. Imens laver vi en sprød rødkålssalat og en dejlig syrlig smørsauce. Hurtigt og velsmagende til weekenden, eller til en festlig hverdagsaften!

Tags:
Kort forberedelse
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Æg
Selleri
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
10 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

1 stk

Peberfrugt

2 g

Hello Sunrise

(Indeholder: Selleri, Sennep)

250 g

Svinekotelet, urtemarineret

4 g

Bouillon

1 stk

Citrusfrugt

75 ml

Fraiche

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Purløg

1 stk

Små kartofler, forkogte

150 g

Rødkål, skåret

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kartofler

½ dl

Vand til sauce

½ spsk

Olie til stegning

1 spsk

Smør til sauce

½ spsk

Olie til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)2733 kJ
Kalorier (kcal)653 kcal
Fedt29.2 g
Mættet fedt12.4 g
Kulhydrat59 g
Sukker12.1 g
Kostfibre11.2 g
Protein33.6 g
Salt3.5 g
Potassium536 mg
Calcium45.2 mg
Iron0.6 mg

Fremgangsmåde

Bag kartofler og peberfrugt
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Fordel kartofler på den ene halvdel af en bageplade med bagepapir. Knus kartofler med bunden af et glas. Dryp med en smule olivenolie, og top med finrevet ost. Krydr med salt og et nip peber. 

Skær peberfrugt i kvarte. 

Fordel peberfrugt på den anden side af bageplade.

Vend peberfrugt med en smule olivenolie og Hello Sunrise. 

Bag i ovnen i 20-25 min.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Lav bouillonblanding
2

Imens, halver citrusfrugt. 

Hak purløg fint. 

Bland vand, bouillon, et stort skvæt citrusfrugtsaft og et nip salt og peber i en lille skål. 

Steg svinekød
3

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg svinekød i 3-4 min på den ene side.

Lav syrlig smørsauce
4

Vend svinekød, og sænk til middel varme. 

Hæld bouillonblanding og smør over svinekød, og lad simre i 3-4 min, eller indtil kødet er gennemstegt. 

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Lav salat og dressing
5

Imens, bland rødkål, et skvæt resterende citrusfrugtsaft, olivenolie og et nip salt og peber i en mellemstor skål. 

Bland fraiche, purløg og et nip salt og peber i en lille skål. 

Server
6

Anret kartofler, peberfrugt og svinekød på tallerkener. 

Top svinekød med smørsauce og kartofler med dressing. 

Server med salat. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image