Kylling og kartofler kan laves på mange måder. Prøv denne spændende opskrift med mange forskellige smager. Den marinerede kyllingen med milde krydderier tiltaler både store og små. Ovnbagt broccoli og gulerod går hurtigt og nemt at lave, og passer sig selv i ovnen. Smuk, grøn basilikumsmør som smelter bidrager med masser af smag og farve.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Hvide Løjer & Urter
1 stk
Gulerod
400 g
Kartofler
250 g
Broccoli
280 g
Kyllingebryst
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
1 pose
Basilikum
1.33 spsk
Smør
1 spsk
Olivenolie
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Tag smør* ud af køleskabet. Kom kartofler (uskrællet) i en stor gryde med letsaltet vand*, og bring i kog. Lad koge i 15 minutter, eller til de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og kom dem tilbage i gryden. Læg låg på for at holde på varmen.
Skær broccoli i buketter. Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver. Fordel broccoli og gulerod i hver sin side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller til de er møre.
Læg hånden på hvert kyllingebryst, og brug en skarp kniv til at skære to tynde fileter på langs. Bland Hvide Løjer & Urter og olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål. Vend kylling i skålen.
Kom en stor klat smør* og en smule olivenolie* i en stegepande, og varm op ved middelhøj varme. Steg kylling i 5-6 min på hver side, eller indtil gennemstegt.
Hak basilikum fint. Bland basilikum med en stor klat smør* i en skål. Smag til med salt* og peber*. TIP: smørret bliver næsten helt grønt!
Anret kylling, kartofler og grøntsager på tallerkerner. Top med basilikumsmør. Server med aioli.