topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Urtekylling

Urtekylling

med basilikumkartofler & broccoli

Kylling og kartofler kan laves på mange måder. Prøv denne spændende opskrift med mange forskellige smager. Den marinerede kyllingen med milde krydderier tiltaler både store og små. Ovnbagt broccoli og gulerod går hurtigt og nemt at lave, og passer sig selv i ovnen. Smuk, grøn basilikumsmør som smelter bidrager med masser af smag og farve.

Tags:
Hurtig
Børnevenlig
Allergener:
Æg
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Hvide Løjer & Urter

1 stk

Gulerod

400 g

Kartofler

250 g

Broccoli

280 g

Kyllingebryst

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

1 pose

Basilikum

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1.33 spsk

Smør

1 spsk

Olivenolie

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)412 kcal
Energi (kJ)1725 kJ
Fedt29.6 g
Mættet fedt7.8 g
Kulhydrat2.04 g
Sukker0.9 g
Protein34.08 g
Salt0.8 g

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Tag smør* ud af køleskabet. Kom kartofler (uskrællet) i en stor gryde med letsaltet vand*, og bring i kog. Lad koge i 15 minutter, eller til de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og kom dem tilbage i gryden. Læg låg på for at holde på varmen.

Bag grøntsager
2

Skær broccoli i buketter. Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver. Fordel broccoli og gulerod i hver sin side af en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med salt* og peber*. Vend sammen. Bag i ovnen i 10-12 min, eller til de er møre.

Mariner kylling
3

Læg hånden på hvert kyllingebryst, og brug en skarp kniv til at skære to tynde fileter på langs. Bland Hvide Løjer & Urter og olivenolie* med et nip salt* og peber* i en skål. Vend kylling i skålen.

Steg kylling
4

Kom en stor klat smør* og en smule olivenolie* i en stegepande, og varm op ved middelhøj varme. Steg kylling i 5-6 min på hver side, eller indtil gennemstegt.

Bland basilikumsmør
5

Hak basilikum fint. Bland basilikum med en stor klat smør* i en skål. Smag til med salt* og peber*.  TIP: smørret bliver næsten helt grønt!

Server
6

Anret kylling, kartofler og grøntsager på tallerkerner. Top med basilikumsmør. Server med aioli.