Skip to main content
Burger med bacon og ostesauce
Burger med bacon og ostesauce

Burger med bacon og ostesauce

med fritter og sprød salat

En solid og smagfuld burger med bacon og cremet ostesauce, serveret med frisk salat vendt i aiolidressing i en blød briochebolle. Selvfølgelig med lækre ovnbagte fritter på siden.

Allergener:
Æg
Gluten
Mælk
Hvede
Selleri
Sennep
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid35 minutter
35 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

225 g

Hakket oksekød

2 stk

Briocheboller

(Indeholder: Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam, Soja)

100 g

Revet gouda

(Indeholder: Mælk)

125 g

Bacon, skiver

200 g

Romainesalat

1 stk

Løg

4 g

Hello Sunrise

(Indeholder: Selleri, Sennep)

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

500 g

Kartofler

1 stk

Gulerod, Julienne

75 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

4 g

Bouillon

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

12 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder: Sulfitter)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1 stk

Æg til bøffer

½ tsk

Salt til bøffer

1 spsk

Smør til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)6039 kJ
Kalorier (kcal)1443 kcal
Fedt80.7 g
Mættet fedt37.4 g
Kulhydrat117.8 g
Sukker22 g
Kostfibre9.5 g
Protein63.2 g
Kolesterol0.1 mg
Salt9.1 g
Potassium1547.4 mg
Calcium18.1 mg
Iron2.7 mg

Fremgangsmåde

Lav fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) til 2 cm både. 

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Forbered bacon
2

Fordel bacon på en bageplade med bagepapir.

Bag i ovnen i 13-15 min, eller indtil gylden og sprød. 

Lav salat
3

Imens, skær roden af salat, og skil bladene ad, og hak groft.

Skær løg i tynde, halve skiver.

Bland aioli, eddike og et nip salt og peber i en stor skål.

Vend salat, løg og gulerod i dressingen. 

Steg bøffer
4

Bland hakket oksekød, æg, rasp og salt i en stor skål.

Form fars til bøffer (1 pr. person). 

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg bøffer i 4-5 min på hver side, eller indtil gennemstegte. 

VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav ostesauce
5

Imens, smelt smør i en lille gryde på middel varme.

Tilsæt madlavningsfløde, Hello Sunrise, bouillon, og steg videre i 1 min. 

Tilsæt gouda til gryden, og rør indtil smeltet.

Hold osteblanding varm indtil servering. 

Del boller på midten.

Placer boller direkte på risten i ovnen, og bag i 3-4 min.

Server
6

Fyld underbolle med salat, bøf og bacon.

Top med ostesauce og overbolle.

Server med fritter, resterende ostesauce og salat.