
Tortelloni con melanzane
med radicchiosalat og frisk basilikum
Har du aldrig hørt om melanzane? Det er faktisk bare det italienske ord for aubergine! Vores lækre pastaret består af tortelloni blandet med ovnbagt aubergine, rødløg, hvidløg, timian, tomatpuré og ricotta. Vi serverer vores pasta med en sød og syrlig radicchio- og æblesalat, og så topper vi med frisk basilikum.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 stk
Aubergine
1 stk
Rødløg
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Timian
300 g
Tortelloni m. ricotta og spinat
(Indeholder Mælk, Æg, Gluten, Hvede Kan indeholde Sennep, Soja)
100 g
Ricotta
(Indeholder Mælk)
4 g
Grøntsagsbouillon
½ dåse
Tomatpuré
60 g
Blandet salat
1 stk
Æble
12.5 g
Honning
1 stk
Citron, økologisk
½ pose
Basilikum
1 g
Chiliflager
Ikke inkluderet i din måltidskasse
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 4)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 240°C/ 220°C varmluft. Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Skær aubergine i 2 cm tern. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil sprød og mør.
Skær rødløg i tynde, halve skiver. Pres eller hak hvidløg fint. Hak timian fint. Hak basilikum [1/2 pose, 2P] fint. Skyl salat under koldt vand* i et dørslag. TIP: Hold længst op på timianstilken, og træk fingrene ned langs stilken for at frigøre bladene.
Tilsæt pasta til gryden med kogende vand*, og kog i 4-5 min, eller indtil ‘al dente’. Gem en smule pastavand [2 dl | 4 dl], og hæld resten fra. Vend eventuelt pasta med en smule olivenolie* i gryden. TIP: ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Hak radicchio [1/2 stk, 2P] groft. Skæt æble i tynde, halve skiver. Skær citron i både. Bland olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk], honning [½ pakke, 2P], citronsaft [1 spsk | 2 spsk], salt* [1/4 tsk | ½ tsk] og et nip peber* i en stor skål. Tilsæt radicchio, salat og æble lige inden servering.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg rødløg, hvidløg og timian i 1-2 min. Tilsæt tomatpuré [½ dåse, 2P], pastavand, grøntsagsbouillon, ricotta og et nip peber*, og lad simre i 3 min. Tilsæt pasta og aubergine, og vend sammen. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis saucen er for tyk.
Anret tortelloni con melanzane i dybe tallerkener. Top med basilikum og chiliflager. Server med radicchiosalat.