
Torsk i cremet flødesauce
med kartoffelmos og stegte grøntsager
Denne uges fiskeret byder på masser af skønne ingredienser. Vi laver en fantastisk cremet tomatsauce med hvidløg, porre og fløde. Torsken får lov til at simre i saucen indtil den har fået perfekt konsistens. Sprød, ovnbagt pastinak og cremet kartoffelmos er perfekt tilbehør.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Tomat
½ stk
Porre
250 g
Torsk
(Indeholder Fisk)
4 g
Kyllingebouillon
1 stk
Pastinak
30 g
Spinat
(Kan indeholde Selleri)
500 g
Kartofler
1 g
Tørret timian
Ikke inkluderet i din måltidskasse
¼ tsk
Salt (trin 2)
2 spsk
Mælk (trin 2)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 5)
½ dl
Vand (trin 4)
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skær pastinak (uskrællet) i 1 cm strimler. Fordel pastinak på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med timian. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 20 min, eller indtil møre.
Tilsæt kartofler til gryden med kogende vand*, og kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk* [2 spsk | 4 spsk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. TIP: Tilsæt en klat smør til mosen.
Hak hvidløg fint. Skær tomat i 1 cm tern. Skær porre [1/2 stk, 2P] i 1 cm tykke, halve skiver. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.
Opvarm en smule olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme. Steg porre i 4 min, eller indtil blød. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min. Tilsæt madlavningsfløde, kyllingebouillon og vand* [1/2 dl | 1 dl], og rør rundt. Tilsæt spinat til panden, og lad simre i 2-3 min, eller indtil den er faldet sammen.
Krydr fisk med salt* [¼ tsk | ½ tsk] og et nip peber*, og placer i panden. Tilsæt tomat, og lad simre i 2-3 min. Vend fisk, og lad simre videre i 2-3 min. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Anret kartoffelmos, pastinak og sauce på tallerkener. Top med fisk.