HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTorsk I Cremet Flødesauce
topBanner
Torsk i cremet flødesauce

Torsk i cremet flødesauce

med kartoffelmos og stegte grøntsager

Denne uges fiskeret byder på masser af skønne ingredienser. Vi laver en fantastisk cremet tomatsauce med hvidløg, porre og fløde. Torsken får lov til at simre i saucen indtil den har fået perfekt konsistens. Sprød, ovnbagt pastinak og cremet kartoffelmos er perfekt tilbehør.

Tags:Under 650 kcal
Allergener:mælkfisk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid35 minutter
30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

200 ml

Madlavningsfløde

(Indeholdermælk)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Tomat

½ stk

Porre

250 g

Torsk

(Indeholderfisk)

4 g

Kyllingebouillon

1 stk

Pastinak

30 g

Spinat

500 g

Kartofler

1 g

Tørret timian

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt* (trin 2)

2 spsk

Mælk* (trin 2)

1 spsk

Olivenolie* (trin 4)

¼ tsk

Salt* (trin 5)

½ dl

Vand* (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)640.31 kcal
Energi (kJ)2679.0569 kJ
Fedt26.0968 g
Mættet fedt11.4 g
Kulhydrat65.2376 g
Sukker15.4 g
Protein35.2455 g
Salt2.5 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Bring en stor gryde med saltet vand* i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skær pastinak (uskrællet) i 1 cm strimler. Fordel pastinak på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, og drys med timian. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 20 min, eller indtil møre.

2

Tilsæt kartofler til gryden med kogende vand*, og kog i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk* [2 spsk | 4 spsk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på. TIP: Tilsæt en klat smør til mosen. 

3

Hak hvidløg fint. Skær tomat i 1 cm tern. Skær porre [1/2 stk, 2P] i 1 cm tykke, halve skiver. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag. 

4

Opvarm en smule olivenolie* [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme. Steg porre i 4 min, eller indtil blød. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 1 min. Tilsæt madlavningsfløde, kyllingebouillon og vand* [1/2 dl | 1 dl], og rør rundt. Tilsæt spinat til panden, og lad simre i 2-3 min, eller indtil den er faldet sammen.  

5

Krydr fisk med salt* [¼ tsk | ½ tsk] og et nip peber*, og placer i panden. Tilsæt tomat, og lad simre i 2-3 min. Vend fisk, og lad simre videre i 2-3 min. TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.

6

Anret kartoffelmos, pastinak og sauce på tallerkener. Top med fisk.