I aften laver i en super lækker tomatgryderet med kikærter og masser af lækre egyptiske krydderier. Sprøde persille- hvidløgsbrød er et perfekt tilbehør.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.
1 pakke
Rød peberfrugt
15 g
Gul peberfrugt
4 g
Kikærter
4 g
Dukkah-godt
(Indeholdersennep, sesam)½ g
Saha-Ras
1 pakke
Grøntsagsbouillon
(Indeholderselleri)1.33 spsk
Bredbladet persille
Chiliflager
Hvidløgsfed
Stenovnsbagt baguette
(Indeholdergluten)Finthakkede tomater
Smør*
(Indeholdermælk)Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær peberfrugter i 2 cm tern. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Tag smør* ud af køleskabet.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg peberfrugt, Saha-Ras og Dukkah-godt under omrøring i 3-4 min.
Skru lidt ned for varmen, tilsæt kikærter, hakkede tomater, grøntsagsbouillon og et nip chiliflager. Lad simre i 10-15 min. Tilsæt ekstra chiliflager efter behov.
Hak persille fint. Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2 pers.] fint. Bland en klat smør*, hvidløg og halvdelen af persille med et nip salt* og peber* i en lille skål. Tilsæt resterende persille til panden (gem lidt til anretning).
Skær brød [½ stk, 2 pers.] over på langs, og smør med hvidløgssmør. Læg på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 6-7 min.
Anret tomatgryde i dybe tallerkener. Server med hvidløgsbrød. Top med resterende persille.