
I aften laver i en super lækker tomatgryderet med kikærter og masser af lækre egyptiske krydderier. Sprøde persille- hvidløgsbrød er et perfekt tilbehør.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Rød peberfrugt
1 stk
Peberfrugt
1 pakke
Kikærter
15 g
Dukkah-Godt
(Indeholder: Sennep, Sesam)
4 g
Saha-Ras
4 g
Bouillon
1 pose
Bredbladet persille
½ g
Chiliflager
½ stk
Hvidløgsfed
½ stk
Baguette
1 pakke
Hakkede tomater
1.33 spsk
Smør

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær peberfrugter i 2 cm tern. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Tag smør* ud af køleskabet.

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg peberfrugt, Saha-Ras og Dukkah-godt under omrøring i 3-4 min.

Skru lidt ned for varmen, tilsæt kikærter, hakkede tomater, grøntsagsbouillon og et nip chiliflager. Lad simre i 10-15 min. Tilsæt ekstra chiliflager efter behov.

Hak persille fint. Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2 pers.] fint. Bland en klat smør*, hvidløg og halvdelen af persille med et nip salt* og peber* i en lille skål. Tilsæt resterende persille til panden (gem lidt til anretning).

Skær brød [½ stk, 2 pers.] over på langs, og smør med hvidløgssmør. Læg på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 6-7 min.

Anret tomatgryde i dybe tallerkener. Server med hvidløgsbrød. Top med resterende persille.