Skip to main content
Tomatgryde

Tomatgryde

med kikærter & persille-hvidløgsbrød

3.9
(91)

I aften laver i en super lækker tomatgryderet med kikærter og masser af lækre egyptiske krydderier. Sprøde persille- hvidløgsbrød er et perfekt tilbehør.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Stærk
Allergener:
Sennep
Sesam

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Rød peberfrugt

1 stk

Peberfrugt

1 pakke

Kikærter

15 g

Dukkah-Godt

(Indeholder: Sennep, Sesam)

4 g

Saha-Ras

4 g

Bouillon

1 pose

Bredbladet persille

½ g

Chiliflager

½ stk

Hvidløgsfed

½ stk

Baguette

1 pakke

Hakkede tomater

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1.33 spsk

Smør

Næringsindhold

Kalorier (kcal)300 kcal
Energi (kJ)1256 kJ
Fedt14 g
Mættet fedt6.2 g
Kulhydrat25.8 g
Sukker9.2 g
Kostfibre12.3 g
Protein10.9 g
Salt3.8 g

Fremgangsmåde

Forbered råvarer
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær peberfrugter i 2 cm tern. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Tag smør* ud af køleskabet.

Steg peberfrugt
2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg peberfrugt, Saha-Ras og Dukkah-godt under omrøring i 3-4 min.

Lav tomatgryde
3

Skru lidt ned for varmen, tilsæt kikærter, hakkede tomater, grøntsagsbouillon og et nip chiliflager. Lad simre i 10-15 min. Tilsæt ekstra chiliflager efter behov.

Bland hvidløgssmør
4

Hak persille fint. Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2 pers.] fint. Bland en klat smør*, hvidløg og halvdelen af persille med et nip salt* og peber* i en lille skål. Tilsæt resterende persille til panden (gem lidt til anretning).

Varm brød
5

Skær brød [½ stk, 2 pers.] over på langs, og smør med hvidløgssmør. Læg på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 6-7 min.

Server
6

Anret tomatgryde i dybe tallerkener. Server med hvidløgsbrød. Top med resterende persille.