HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconTomatgryde
topBanner
Tomatgryde

Tomatgryde

med kikærter & persille-hvidløgsbrød

I aften laver i en super lækker tomatgryderet med kikærter og masser af lækre egyptiske krydderier. Sprøde persille- hvidløgsbrød er et perfekt tilbehør.

Tags:VegetariskStærkUnder 650 kcal
Allergener:sennepsesamselleriglutenmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 pakke

Rød peberfrugt

15 g

Gul peberfrugt

4 g

Kikærter

4 g

Dukkah-godt

(Indeholdersennep, sesam)

½ g

Saha-Ras

1 pakke

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1.33 spsk

Bredbladet persille

Chiliflager

Hvidløgsfed

Stenovnsbagt baguette

(Indeholdergluten)

Finthakkede tomater

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Smør*

(Indeholdermælk)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)1255.6316 kJ
Kalorier (kcal)300.1031 kcal
Fedt14.0308 g
Mættet fedt6.2 g
Kulhydrat25.75 g
Sukker9.2 g
Protein10.877 g
Salt3.8 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær peberfrugter i 2 cm tern. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Tag smør* ud af køleskabet.

2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg peberfrugt, Saha-Ras og Dukkah-godt under omrøring i 3-4 min.

3

Skru lidt ned for varmen, tilsæt kikærter, hakkede tomater, grøntsagsbouillon og et nip chiliflager. Lad simre i 10-15 min. Tilsæt ekstra chiliflager efter behov.

4

Hak persille fint. Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2 pers.] fint. Bland en klat smør*, hvidløg og halvdelen af persille med et nip salt* og peber* i en lille skål. Tilsæt resterende persille til panden (gem lidt til anretning).

5

Skær brød [½ stk, 2 pers.] over på langs, og smør med hvidløgssmør. Læg på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 6-7 min.

6

Anret tomatgryde i dybe tallerkener. Server med hvidløgsbrød. Top med resterende persille.