I aften laver i en super lækker tomatgryderet med kikærter og masser af lækre egyptiske krydderier. Sprøde persille- hvidløgsbrød er et perfekt tilbehør.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 stk
Rød peberfrugt
1 stk
Peberfrugt
1 pakke
Kikærter
15 g
Dukkah-Godt
(Indeholder Sennep, Sesam)
4 g
Saha-Ras
4 g
Grøntsagsbouillon
1 pose
Bredbladet persille
½ g
Chiliflager
½ stk
Hvidløgsfed
½ stk
Baguette
1 pakke
Hakkede tomater
1.33 spsk
Smør
Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær peberfrugter i 2 cm tern. Skyl kikærter under koldt vand* i en si. Tag smør* ud af køleskabet.
Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme. Steg peberfrugt, Saha-Ras og Dukkah-godt under omrøring i 3-4 min.
Skru lidt ned for varmen, tilsæt kikærter, hakkede tomater, grøntsagsbouillon og et nip chiliflager. Lad simre i 10-15 min. Tilsæt ekstra chiliflager efter behov.
Hak persille fint. Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2 pers.] fint. Bland en klat smør*, hvidløg og halvdelen af persille med et nip salt* og peber* i en lille skål. Tilsæt resterende persille til panden (gem lidt til anretning).
Skær brød [½ stk, 2 pers.] over på langs, og smør med hvidløgssmør. Læg på en bageplade med bagepapir. Bag i ovnen i 6-7 min.
Anret tomatgryde i dybe tallerkener. Server med hvidløgsbrød. Top med resterende persille.