topBanner
Tomatgryde

Tomatgryde

med kikærter & persille-hvidløgsbrød

I aften laver i en super lækker tomatgryderet med kikærter og masser af lækre egyptiske krydderier. Sprøde persille- hvidløgsbrød er et perfekt tilbehør.

Tags:VegetariskUnder 600 kcalStærk
Allergener:sennepsesamsellerimælkgluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid30 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 stk

Rød peberfrugt

1 pakke

Kikærter

1 stk

Gul peberfrugt

1 pakke

Dukkah-godt

(Indeholdersennep, sesam)

4 g

Saha-Ras

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 pose

Bredbladet persille

20 g

Chiliflager

½ stk

Hvidløgsfed

1 pakke

Stenovnsbagt baguette

(Indeholdergluten)

Finthakkede tomater

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ stk

Smør*

(Indeholdermælk)
Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)2170 kJ
Kalorier (kcal)519 kcal
Fedt16 g
Mættet fedt7 g
Kulhydrat67 g
Sukker19 g
Protein18 g
Salt5 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft.

Skær peberfrugter i 2 cm tern.

Skyl kikærter under koldt vand* i en si.

Tag smør* ud af køleskabet.

2

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på middelhøj varme.

Steg peberfrugt, Saha-Ras og Dukkah-godt under omrøring i 3-4 min.

3

Skru lidt ned for varmen, tilsæt kikærter, hakkede tomater, grøntsagsbouillon og et nip chiliflager. Lad simre i 10-15 min.

Tilsæt ekstra chiliflager efter behov.

4

Hak persille fint.

Pres eller hak hvidløg [½ stk, 2 pers.] fint.

Bland en klat smør*, hvidløg og halvdelen af persille med et nip salt* og peber* i en lille skål.

Tilsæt resterende persille til panden (gem lidt til anretning).

5

Skær brød [½ stk, 2 pers.] over på langs, og smør med hvidløgssmør. Læg på en bageplade med bagepapir.

Bag i ovnen i 6-7 min.

6

Anret tomatgryde i dybe tallerkener.

Server med hvidløgsbrød.

Top med resterende persille.