HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconThailandsk Vegetarwok
topBanner
Thailandsk vegetarwok

Thailandsk vegetarwok

med stegte basmatiris og friske sukkerærter

Aftenens kulinariske rejse går til Thailand! Vi steger peberfrugt, forårsløg, gulerod og hvidløg, og blander med basmatiris, ananas, sojasauce og asiatisk woksauce. Vi serverer vores thailandske vegetarwok med friske slikærter og en crunchy cashew/chili-topping.

Tags:Under 650 kcalVegetarisk
Allergener:selleriglutensojasesamsulfitternødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Basmatiris

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

50 g

Ananas

1 stk

Gul peberfrugt

2 stk

Forårsløg

1 stk

Gulerod

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Sukkerærter

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

75 g

Asiatisk woksauce

(Indeholdergluten, soja, sesam, sulfitter)

½ stk

Chili

20 g

Cashewnødder

(Indeholdernødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand* (trin 1)

½ tsk

Salt* (trin 1)

1 spsk

Olivenolie* (trin 4)

½ spsk

Olivenolie* (trin 5)

½ dl

Vand* (trin 4)

¼ tsk

Salt* (trin 4)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)587.725 kcal
Energi (kJ)2459.0415 kJ
Fedt18.2139 g
Mættet fedt3 g
Kulhydrat89.3186 g
Sukker24.8 g
Protein15.0355 g
Salt6.3 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Rivejern
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand* [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris, grøntsagsbouillon og salt* [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 9-10 min, eller indtil næsten færdig. Overfør til en dyb tallerken, og lad køle af. OBS: Risene tilberedes færdig i trin 4.

2

Skræl ananas, og skær i 1 cm tern. Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Steg ananas i 3-4 min, eller indtil brunet. Tag panden af varmen, og overfør ananas til en lille skål.

3

Skær peberfrugt i 2 cm tern. Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). Riv gulerod (uskrællet) groft. Pres eller hak hvidløg fint.

 

4

Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Steg peberfrugt og det hvide forårsløg i 3-4 min. Tilsæt gulerod, hvidløg og halvdelen af sukkerærter, og steg videre i 1-2 min. Tilsæt sojasauce, asiatisk woksauce, vand* [1/2 dl | 1 dl], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og ris til stegepanden, og steg i 4-5 min, eller indtil risene er møre. Tilsæt ananas, når der er 1 min tilbage. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risene er for tørre.

 

5

Hak resterende sukkerærter groft. Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner og hak fint. Hak cashewnødder groft. Bland chili, cashewnødder, det grønne forårsløg, olivenolie* [1/2 spsk | 1 spsk] og et nip salt* i en lille skål. TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

 

6

Anret wok i dybe tallerkener. Top med sukkerærter og cashewnødder.