Thailandsk reje-'tom kha'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Thailandsk reje-'tom kha'

Thailandsk reje-'tom kha'

med jasminris og koriandernaan

Tom Kha er en suppe fra Thailand, som får sin karakteristiske smag fra kokosmælk, lime og karry. Vores skønne variant er en gryderet, som indeholder rejer, ingefærpasta, chili, fiskesauce, citrongræs, cherrytomater og svampe. Vi serverer vores spicy rejegryde med aromatiske jasminris og sprøde koriandernaan.

Tags:
Spis mig først
Allergener:
Crustaceans
Soja
Pesce
Hvede
Gluten
Milk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
30 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

1 stk

Koriander

1 stk

Lime

150 g

Jasminris

1 stk

Citrongræs

10 g

Ingefærpasta

125 g

Cherrytomater

200 g

Champignon

30 g

Rød karrypasta

1 stk

Rød chili

150 g

Kongerejer

1 stk

Hvidløgsfed

15 g

Fish sauce

1 stk

Løg

180 ml

Kokosmælk

2 stk

Naanbrød

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

½ spsk

Olie til stegning

2.5 dl

Vand til gryderet

1 tsk

Sukker til gryderet

½ tsk

Salt til gryderet

2 spsk

Olie til urteolie

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4629 kJ
Kalorier (kcal)1106 kcal
Fedt43.9 g
Mættet fedt17.3 g
Kulhydrat144.5 g
Sukker13.9 g
Kostfibre8.9 g
Protein32.2 g
Kolesterol78 mg
Salt6.7 g
Potassium536.4 mg
Calcium36.3 mg
Iron1.3 mg

Fremgangsmåde

Forbered grøntsager
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).

Bank citrongræs med en kagerulle, og del på langs.

Hak svampe groft.

Hak løg fint.

Flæk chili, fjern kerner, og skær i tynde skiver.

Skær lime i både.

Kog ris
2

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Steg løg
3

Opvarm olivenolie i en stor gryde på middelhøj varme.

Steg løg, ingefærpasta, citrongræs og karrypasta i 2-3 min, eller indtil velduftende.

Lav Tom Kha
4

Tilsæt vand, sukker, kokosmælk, svampe og cherrytomater, og lad simre på lav varme i 15 min. Tilsæt fish sauce, chili og rejer, og lad simre i 1-2 min, eller indtil rejerne er gennemstegte.

Tilsæt salt og limesaft, og rør rundt.

Fjern citrongræs.

TIP: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat. - Spring chilien over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Lav korianderbrød
5

Imens, hak koriander fint.

Pres eller hak hvidløg fint.

Bland koriander, hvidløg, olivenolie og et nip salt i en lille skål.

Kom naanbrød på en bageplade med bagepapir, og pensl med korianderolie.

Bag i 3-4 min, eller indtil sprøde.

Server
6

Skær korianderbrød i trekanter.

Anret ris og Tom Kha i dybe tallerkener.

Server med korianderbrød og resterende limebåde.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image