Skip to main content

Thailandsk kødbollekarry

med citrongræsris og hvidløgsstegt broccoli

3.8
(574)

I aften går den kulinariske tur til Thailand, og vi laver spændende thailandsk kødbollekarry med gulerod, ingefær, kokosmælk og hvidløg. Vi serverer vores karry med friske citrongræsris og topper herlighederne med sprøde sukkerærter.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Selleri

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 stk

Citrongræs

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

1 tsk

Ingefær

1 stk

Gulerod

30 g

Rød karrypasta

200 ml

Kokosmælk

½ g

Chiliflager

250 g

Broccoli

4 g

Bouillon

(Indeholder: Selleri)

250 g

Hakket svinekød

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Smør (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Hvedemel (trin 2)

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

1 dl

Vand (trin 4)

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

¼ tsk

Salt (trin 4)

Næringsindhold

Energi (kJ)3584 kJ
Kalorier (kcal)857 kcal
Fedt40.7 g
Mættet fedt23.2 g
Kulhydrat84 g
Sukker10.8 g
Kostfibre7.7 g
Protein43.9 g
Kolesterol0.1 mg
Salt7 g
Potassium377.4 mg
Calcium60.1 mg
Iron1.3 mg

Redskaber

Bageplade
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog citrongræsris
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Bank citrongræs let med en træske. Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme. Svits citrongræs i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], og bring i kog. Tilsæt ris og salt* [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. Fjern citrongræs inden servering.

Lav kødboller
2

Hak løg og hvidløg fint. Bland hakket svine-/kalvekød, æg* [1 stk | 2 stk], hvedemel* [1 spsk | 2 spsk], salt* [1/2 tsk | 1 tsk], et nip peber*, karrypasta [1 tsk | 2 tsk] og halvdelen af hvidløg og løg i en stor skål. Form fars til kødboller (4 pr. person), fordel på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 10 min, eller indtil gennemtilberedt. VIGTIGT: Kødbollerne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Forbered råvarer
3

Riv ingefær [½ stk, 2P] fint. Skær gulerod (uskrællet) i tynde skiver på skrå. Snit sukkerærter [½ pose, 2P] fint på langs.

Lav karry
4

Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg gulerod og resterende løg i 3-4 min. Tilsæt ingefær og resterende hvidløg og karrypasta, og steg i 1 min. Tilsæt kokosmælk, vand* [1 dl | 2 dl], chiliflager og kyllingebouillon [1/2 pakke, 2P], og lad simre i 2-3 min. Smag til med salt* og peber*. TIP: Undlad chiliflagerne, hvis ikke alle er til stærk mad.

Tilsæt kødboller
5

Tilsæt kødboller til panden, og vend sammen.

Server
6

Anret citrongræsris i og kødbollekarry i dybe tallerkener. Top med sukkerærter.