Dagens måltid vil helt sikkert falde i god jord hos både store og små. Vi laver en herlig sauce med Tex-Mex-krydret plantefars, sorte bønner, majs og madlavningsfløde, som vi vender med kogt pasta. Vi topper med revet ost, og bager gratinen sprød og lækker i ovnen.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
1 pakke
Pasta
(Indeholder Gluten, Hvede Kan indeholde Soja, Sennep)
180 g
Plantefars
(Indeholder Gluten, Byg, Soja)
5 g
Tex-Mex
1 stk
Løg
1 stk
Tomatpuré
½ pakke
Sorte bønner
1 dåse
Majs
50 g
Cheddar-/goudablanding, revet
(Indeholder Mælk)
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 pose
Koriander
1 stk
Forårsløg
1 dl
Gemt pastavand
1 spsk
Smør til stegning
¼ tsk
Salt til vegetarprotein
¼ tsk
Salt til sauce
Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 11-12 min, eller indtil ‘al dente'.
Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.
TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.
Imens, hak løg og koriander fint.
Snit forårsløg fint.
Hæld væde fra majs.
Hæld væde fra sorte bønner, og skyl under koldt vand i en si.
Smelt smør i en ovnfast stegepande på middelhøj varme.
Steg løg i 1-2 min, eller indtil bløde.
Tilsæt plantefars og salt, og steg i 4-5 min, eller indtil brunet.
Tilsæt madlavningsfløde, pastavand, Tex-Mex, salt og et nip peber, og lad simre på middel varme i 2-3 min, eller indtil tyknet.
Tilsæt pasta, tomatpuré, majs og sorte bønner, og vend sammen.
Top med cheddar/gouda.
Bag i ovnen i 7-8 min, eller indtil osten er gyldenbrun.
TIP: Hvis din stegepande ikke er ovnfast, kan du overføre pastablanding til et ildfast fad.
Anret pastagratin på tallerkener.
Top med forårsløg og koriander.