Skip to main content
Tex-Mex krydret 'mac and cheese'-gratin
Tex-Mex krydret 'mac and cheese'-gratin

Tex-Mex krydret 'mac and cheese'-gratin

med tortillachips og pico de gallo

Er I en familie, der elsker både mexicansk mad og pasta? Så har i valgt den perfekte opskrift. Vi laver en fantastisk mac and cheese-gratin med rigatoni, tortillachips, to slags ost og en sauce med Tex-Mex-krydderier, cajunkrydderier, tomat og fløde. En frisk pico de gallo-salat med limesyltet rødløg, og frisk tomat og rucola giver fin kontrast.

Tags:
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Æg
Selleri
Sulfitter
Hvede
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid35 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

75 g

Tortillachips

(Kan indeholde spor af: Mælk)

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

100 g

Revet gouda

(Indeholder: Mælk)

40 g

Finrevet ost

(Indeholder: Mælk, Æg)

2 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholder: Selleri)

1 dåse

Tomatpuré

5 g

Tex-Mex

4 g

Ay Cajun-ba

(Indeholder: Sulfitter)

½ stk

Rødløg

2 stk

Tomat

1 pakke

Pasta

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja)

½ stk

Lime

40 g

Rucola

1 pose

Koriander

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Sukker (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 3)

½ tsk

Sukker (trin 3)

½ spsk

Olivenolie (trin 5)

¼ tsk

Salt (trin 3)

Næringsindhold

Energi (kJ)4417 kJ
Kalorier (kcal)1056 kcal
Fedt52 g
Mættet fedt26.9 g
Kulhydrat107.6 g
Sukker16.7 g
Kostfibre8 g
Protein36.7 g
Salt5.2 g
Trans Fat0.2 g
Potassium246 mg
Calcium11.3 mg
Iron0.3 mg

Redskaber

Stegepande
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Kog pasta
1

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft). 

Bring en stor gryde med saltet vand i kog. 

Kog pasta i 7-8 min.

Gem en smule pastavand [1,5 dl | 3 dl], og hæld resten fra.

TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Sylt rødløg
2

Imens, hak rødløg [½ stk, 2P] fint. 

Halver lime [½ stk, 2P].

Bland limesaft, sukker [1/2 tsk I 1 tsk] og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en lille skål.

Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Lav sauce
3

Knus tortillachips fint i posen med en kagerulle. 

Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme. 

Steg Tex-Mex, Ay Cajun-ba, tomatpuré, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/4 tsk] i 1 min, eller indtil velduftende. Tilsæt madlavningsfløde, pastavand, grøntsagsbouillon [1/2 pakke, 2P], finrevet ost og halvdelen af ​​gouda, og vend sammen.

Tag panden af varmen.

Bag gratin
4

Vend færdig pasta i stegepanden med sauce, og overfør til et ildfast fad.

Drys med tortillachips og resterende gouda. 

Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gylden og sprød.

Lav salat
5

Imens, hak tomat og koriander groft. 

Skyl rucola.

Bland tomat, rucola, koriander, rødløg (inklusive lage) og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor skål.

Server
6

Anret gratin i dybe tallerkener.

Server med salat. 

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image