Er I en familie, der elsker både mexicansk mad og pasta? Så har i valgt den perfekte opskrift. Vi laver en fantastisk mac and cheese-gratin med rigatoni, tortillachips, to slags ost og en sauce med Tex-Mex-krydderier, cajunkrydderier, tomat og fløde. En frisk pico de gallo-salat med limesyltet rødløg, og frisk tomat og rucola giver fin kontrast.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
75 g
Tortillachips
150 ml
Madlavningsfløde
100 g
Revet gouda
40 g
Finrevet ost
2 g
Grøntsagsbouillon
1 dåse
Tomatpuré
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
½ stk
Rødløg
2 stk
Tomat
1 pakke
Pasta
½ stk
Lime
40 g
Rucola
1 pose
Koriander
½ tsk
Sukker (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 3)
Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 7-8 min.
Gem en smule pastavand [1,5 dl | 3 dl], og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.
Imens, hak rødløg [½ stk, 2P] fint.
Halver lime [½ stk, 2P].
Bland limesaft, sukker [1/2 tsk I 1 tsk] og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.
Knus tortillachips fint i posen med en kagerulle.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Steg Tex-Mex, Ay Cajun-ba, tomatpuré, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/4 tsk] i 1 min, eller indtil velduftende. Tilsæt madlavningsfløde, pastavand, grøntsagsbouillon [1/2 pakke, 2P], finrevet ost og halvdelen af gouda, og vend sammen.
Tag panden af varmen.
Vend færdig pasta i stegepanden med sauce, og overfør til et ildfast fad.
Drys med tortillachips og resterende gouda.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gylden og sprød.
Imens, hak tomat og koriander groft.
Skyl rucola.
Bland tomat, rucola, koriander, rødløg (inklusive lage) og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor skål.
Anret gratin i dybe tallerkener.
Server med salat.