
Er I en familie, der elsker både mexicansk mad og pasta? Så har i valgt den perfekte opskrift. Vi laver en fantastisk mac and cheese-gratin med rigatoni, tortillachips, to slags ost og en sauce med Tex-Mex-krydderier, cajunkrydderier, tomat og fløde. En frisk pico de gallo-salat med limesyltet rødløg, og frisk tomat og rucola giver fin kontrast.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
75 g
Tortillachips
(Kan indeholde spor af: Mælk)
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder: Mælk)
100 g
Revet gouda
(Indeholder: Mælk)
40 g
Finrevet ost
(Indeholder: Mælk, Æg)
2 g
Bouillon
(Indeholder: Selleri)
1 dåse
Tomatpuré
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Indeholder: Sulfitter)
½ stk
Løg
2 stk
Tomat
1 pakke
Pasta
(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Soja)
½ stk
Citrusfrugt
40 g
Rucola
1 pose
Koriander
½ tsk
Sukker (trin 2)
¼ tsk
Salt (trin 2)
1 spsk
Smør (trin 3)
½ tsk
Sukker (trin 3)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
¼ tsk
Salt (trin 3)

Forvarm ovnen til 200°C/180°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Kog pasta i 7-8 min.
Gem en smule pastavand [1,5 dl | 3 dl], og hæld resten fra.
TIP: Kogevandet skal være salt som havvand.

Imens, hak rødløg [½ stk, 2P] fint.
Halver lime [½ stk, 2P].
Bland limesaft, sukker [1/2 tsk I 1 tsk] og salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en lille skål.
Vend rødløg i skålen, og stil til side.

Knus tortillachips fint i posen med en kagerulle.
Smelt smør [1 spsk | 2 spsk] i en stor stegepande på middel varme.
Steg Tex-Mex, Ay Cajun-ba, tomatpuré, sukker [1/2 tsk | 1 tsk] og salt [1/4 tsk | 1/4 tsk] i 1 min, eller indtil velduftende. Tilsæt madlavningsfløde, pastavand, grøntsagsbouillon [1/2 pakke, 2P], finrevet ost og halvdelen af gouda, og vend sammen.
Tag panden af varmen.

Vend færdig pasta i stegepanden med sauce, og overfør til et ildfast fad.
Drys med tortillachips og resterende gouda.
Bag i ovnen i 10-12 min, eller indtil gylden og sprød.

Imens, hak tomat og koriander groft.
Skyl rucola.
Bland tomat, rucola, koriander, rødløg (inklusive lage) og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i en stor skål.

Anret gratin i dybe tallerkener.
Server med salat.