Cacio e pepe er en klassisk italiensk pastaret med masser af ost og friskstødt sort peber. Her har vi lånt den vidunderlige sauce til vores stegte kyllingebryst, som serveres med cremet kartoffelmos og frisk rucolasalat. Mamma mia, dét kan altså noget!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
280 g
Kyllingebryst
20 g
Finrevet ost
(Indeholder Mælk, Æg)
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
10 g
Kyllingefond
500 g
Bagekartoffel
1 stk
Citron
½ pose
Bredbladet persille
40 g
Rucola
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
1 dl
Vand til sauce
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern.
Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Imens, hak persille groft.
Skær citron i både.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling med salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Sænk til middel varme, og steg videre i 2-3 min på hver side, eller indtil gennemstegt.
Overfør til en tallerken, og hold varm.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt madlavningsfløde, vand, finrevet ost, kyllingebouillon og et stort nip peber.
Kog op, og sænk til lav varme. Lad simre i 2-3 min, indtil tyknet.
Bland olivenolie, salt og et nip peber i en stor skål.
Skyl rucola.
Bland rucola i skålen med dressing lige inden servering.
Anret kylling, mos og salat på tallerkener.
Top kylling og mos med sauce.
Drys med persille, og server med citronbåde.