Skip to main content
Sydamerikanske kyllinge-empanadas

Sydamerikanske kyllinge-empanadas

med paprikabagte kartofler og chimichurri

4.0
(304)

Empanadas er det spanske ord for pirogger, og det er en meget populær og praktisk alt-i-én frokostret. Vores skønne udgave indeholder kyllingestrimler, forårsløg, sorte bønner, chili og Panamad. Vi serverer vores sydamerikanske kyllinge-empanadas med paprikabagte kartofler, tomatsalat og en spicy chimichurri med persille, chili, hvidløg og lime.

Allergener:
Æg
Hvede
Gluten
Mælk
Sennep

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid40 minutter
40 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Små kartofler

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder: Æg)

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

½ stk

Løg

1 stk

Citrusfrugt

½ pakke

Sorte bønner

1 stk

Forårsløg

4 g

Panamad

1 g

Chiliflager

1 stk

Pizzadej

(Indeholder: Hvede, Gluten)

100 g

Revet mozzarella

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Bredbladet persille

250 g

Cherrytomater

40 g

Aioli

(Indeholder: Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ dl

Vand (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

2 spsk

Olivenolie (trin 5)

½ tsk

Sukker (trin 5)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)1489 kcal
Energi (kJ)6230 kJ
Fedt60.5 g
Mættet fedt14 g
Kulhydrat143.7 g
Sukker14.5 g
Kostfibre9.1 g
Protein72.5 g
Salt6.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler 
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.

Halver kartofler (uskrællet). 

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Mamas Favorit og et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Steg kylling
2

Krydr kylling med et nip salt.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og næsten gennemstegt, og overfør til en tallerken.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Steg løg og bønner
3

Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver og lime i både. Vend rødløg med et stort skvæt limesaft og et stort nip salt i en mellemstor skål. Skyl sorte bønner [½ pakke, 2P] under koldt vand i en si. Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). 

Opvarm en smule olivenolie (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg det hvide forårsløg og Panamad i 1 min. Tilsæt sorte bønner, vand [1/2 dl | 1 dl] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.

Lav empanadas
4

Træk kylling i strimler med to gafler.

Tilsæt kylling og et stort nip chiliflager til stegepanden, og tag panden af varmen.  

Rul pizzadej (og medfølgende bagepapir) ud, skær i 4 stykker, og overfør til en bageplade [2 stk, 4P]. Fordel fyld på pizzadej, og top med mozzarella. Fold sammen til empanadas, og pres kanterne sammen med en gaffel.

Bag i ovnen i 12-14 min, eller indtil gyldne.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.

Lav chimichurri
5

Hak hvidløg og persille fint.

Bland hvidløg, persille, det grønne forårsløg, olivenolie [2 spsk | 4 spsk], et stort skvæt limesaft, et nip chiliflager og sukker [1/2 tsk | 1 tsk] i en lille skål, og smag til med salt og peber. 

Halver cherrytomater.

Rør cherrytomater og en skefuld chimichurri i skålen med rødløg lige inden servering.

Server
6

Anret empanadas, kartofler og en klat aioli på tallerkener.

Server med tomatsalat og chimichurri.