Sydamerikanske kyllinge-empanadas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sydamerikanske kyllinge-empanadas

Sydamerikanske kyllinge-empanadas

med paprikabagte kartofler og chimichurri

Empanadas er det spanske ord for pirogger, og det er en meget populær og praktisk alt-i-én frokostret. Vores skønne udgave indeholder kyllingestrimler, forårsløg, sorte bønner, chili og Panamad. Vi serverer vores sydamerikanske kyllinge-empanadas med paprikabagte kartofler, tomatsalat og en spicy chimichurri med persille, chili, hvidløg og lime.

Allergener:
Æg
Hvede
Gluten
Mælk
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
40 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Små kartofler

4 g

Mamas Favorit

(Indeholder Æg)

325 g

Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret

½ stk

Rødløg

1 stk

Lime

½ pakke

Sorte bønner

1 stk

Forårsløg

4 g

Panamad

1 g

Chiliflager

1 stk

Pizzadej

(Indeholder Hvede, Gluten)

100 g

Revet mozzarella

(Indeholder Mælk)

1 stk

Hvidløgsfed

1 pose

Bredbladet persille

250 g

Cherrytomater

40 g

Aioli

(Indeholder Æg, Sennep)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

½ dl

Vand (trin 3)

¼ tsk

Salt (trin 3)

2 spsk

Olivenolie (trin 5)

½ tsk

Sukker (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)1489 kcal
Energi (kJ)6230 kJ
Fedt60.5 g
Mættet fedt14 g
Kulhydrat143.7 g
Sukker14.5 g
Protein72.5 g
Salt6.7 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag kartofler 
1

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.

Halver kartofler (uskrællet). 

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Mamas Favorit og et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Steg kylling
2

Krydr kylling med et nip salt.

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og næsten gennemstegt, og overfør til en tallerken.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Steg løg og bønner
3

Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver og lime i både. Vend rødløg med et stort skvæt limesaft og et stort nip salt i en mellemstor skål. Skyl sorte bønner [½ pakke, 2P] under koldt vand i en si. Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne). 

Opvarm en smule olivenolie (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme. 

Steg det hvide forårsløg og Panamad i 1 min. Tilsæt sorte bønner, vand [1/2 dl | 1 dl] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.

Lav empanadas
4

Træk kylling i strimler med to gafler.

Tilsæt kylling og et stort nip chiliflager til stegepanden, og tag panden af varmen.  

Rul pizzadej (og medfølgende bagepapir) ud, skær i 4 stykker, og overfør til en bageplade [2 stk, 4P]. Fordel fyld på pizzadej, og top med mozzarella. Fold sammen til empanadas, og pres kanterne sammen med en gaffel.

Bag i ovnen i 12-14 min, eller indtil gyldne.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.

Lav chimichurri
5

Hak hvidløg og persille fint.

Bland hvidløg, persille, det grønne forårsløg, olivenolie [2 spsk | 4 spsk], et stort skvæt limesaft, et nip chiliflager og sukker [1/2 tsk | 1 tsk] i en lille skål, og smag til med salt og peber. 

Halver cherrytomater.

Rør cherrytomater og en skefuld chimichurri i skålen med rødløg lige inden servering.

Server
6

Anret empanadas, kartofler og en klat aioli på tallerkener.

Server med tomatsalat og chimichurri.