
Sydamerikanske kyllinge-empanadas
med paprikabagte kartofler og chimichurri
Empanadas er det spanske ord for pirogger, og det er en meget populær og praktisk alt-i-én frokostret. Vores skønne udgave indeholder kyllingestrimler, forårsløg, sorte bønner, chili og Panamad. Vi serverer vores sydamerikanske kyllinge-empanadas med paprikabagte kartofler, tomatsalat og en spicy chimichurri med persille, chili, hvidløg og lime.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
400 g
Små kartofler
4 g
Mamas Favorit
(Indeholder Æg)
325 g
Kyllingebrystfilet, BBQ-marineret
½ stk
Rødløg
1 stk
Lime
½ pakke
Sorte bønner
1 stk
Forårsløg
4 g
Panamad
1 g
Chiliflager
1 stk
Pizzadej
(Indeholder Hvede, Gluten)
100 g
Revet mozzarella
(Indeholder Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Bredbladet persille
250 g
Cherrytomater
40 g
Aioli
(Indeholder Æg, Sennep)
Ikke inkluderet i din måltidskasse
1 spsk
Olivenolie (trin 2)
½ dl
Vand (trin 3)
¼ tsk
Salt (trin 3)
2 spsk
Olivenolie (trin 5)
½ tsk
Sukker (trin 5)
Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft.
Halver kartofler (uskrællet).
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med Mamas Favorit og et nip salt og peber, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Krydr kylling med et nip salt.
Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet og næsten gennemstegt, og overfør til en tallerken.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Skær rødløg [1/2 stk, 2P] i tynde, halve skiver og lime i både. Vend rødløg med et stort skvæt limesaft og et stort nip salt i en mellemstor skål. Skyl sorte bønner [½ pakke, 2P] under koldt vand i en si. Snit forårsløg fint (adskil den hvide del fra den grønne).
Opvarm en smule olivenolie (ved behov) i samme stegepande på middelhøj varme.
Steg det hvide forårsløg og Panamad i 1 min. Tilsæt sorte bønner, vand [1/2 dl | 1 dl] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], og lad simre i 2-3 min, eller indtil tyknet.

Træk kylling i strimler med to gafler.
Tilsæt kylling og et stort nip chiliflager til stegepanden, og tag panden af varmen.
Rul pizzadej (og medfølgende bagepapir) ud, skær i 4 stykker, og overfør til en bageplade [2 stk, 4P]. Fordel fyld på pizzadej, og top med mozzarella. Fold sammen til empanadas, og pres kanterne sammen med en gaffel.
Bag i ovnen i 12-14 min, eller indtil gyldne.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.

Hak hvidløg og persille fint.
Bland hvidløg, persille, det grønne forårsløg, olivenolie [2 spsk | 4 spsk], et stort skvæt limesaft, et nip chiliflager og sukker [1/2 tsk | 1 tsk] i en lille skål, og smag til med salt og peber.
Halver cherrytomater.
Rør cherrytomater og en skefuld chimichurri i skålen med rødløg lige inden servering.

Anret empanadas, kartofler og en klat aioli på tallerkener.
Server med tomatsalat og chimichurri.