Svinemørbrad i sur-sød sauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Svinemørbrad i sur-sød sauce

Svinemørbrad i sur-sød sauce

med stegte grøntsager og saltede peanuts

Hvis I har været på kinesisk restaurant, har i helt sikkert spist den klassiske sur-sød sauce. I aften får i mulighed for at lave den selv af ananassaft, ketchup, hvidvinseddike, chili og sojasauce. Vi lader svinemørbrad, peberfrugt og gulerod simre i saucen, og serverer med luftige basmatiris, ananas, peanuts og frisk forårsløg.

Allergener:
Hvede
Soja
Gluten
Sulfitter
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Svinemørbrad

150 g

Basmatiris

½ dåse

Ananasskiver

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

6 ml

Hvidvinseddike

(Indeholder Sulfitter)

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Gulerod

½ stk

Forårsløg

10 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

½ g

Chiliflager

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand (trin 1)

½ tsk

Salt (trin 1)

1 spsk

Ketchup (step 2)

1 dl

Vand (trin 2)

½ spsk

Hvedemel (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 4)

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)2614 kJ
Kalorier (kcal)625 kcal
Fedt17.2 g
Mættet fedt3.9 g
Kulhydrat78.6 g
Sukker14.5 g
Protein36.2 g
Salt5.6 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Lav sauce
2

Imens, pisk vand [1 dl | 2 dl] og hvedemel [1/2 spsk | 1 spsk] sammen i en lille skål.

Tilsæt saft fra ananas, ketchup [1 spsk | 2 spsk], chiliflager [1/2 pakke, 2P], hvidvinseddike [1/2 pakke, 2P] og sojasauce, og rør rundt. 

TIP: Undlad chiliflagerne, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad. 

Forbered frugt og grønt
3

Skær gulerod (uskrællet) i halve skiver.

Skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Snit forårsløg [1/2 stk, 2P] fint.

Hak ananas [1/2 dåse, 2P] groft. 

Steg kød
4

Skær kød i skiver (3 pr. person) på et andet skærebræt, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg kød i 2-3 min på hver side, eller indtil brunet, og overfør til en tallerken.

TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.

Lav sauce
5

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg peberfrugt og gulerod i 2-3 min, eller indtil bløde, og overfør til tallerkenen med kød.

Tilsæt sauce til stegepanden, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Tilsæt kød og grøntsager, og steg videre i 1-2 min, eller indtil gennemvarmet.

Server
6

Anret ris, grøntsager og kød i dybe tallerkener.

Top med forårsløg, ananas og peanuts [1/2 pakke, 2P].