Forkæl dig selv med en vidunderlig kulinarisk oplevelse med vores Svinemedaljoner i cremet gruyère-sauce. Aftenens ret byder også på en glat hvidløgsduftende kartoffelmos og en æble- og gulerodssalat, og vil med garanti blive værdsat af alle middagsgæster.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
500 g
Bagekartoffel
50 g
Revet Gruyere
(Indeholder Mælk)
250 g
Svinemørbrad
40 g
Rucola
1 stk
Æble
1 stk
Gulerod
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nødder, Byg, Kamut, Rug)
4 g
Kyllingebouillon
2 stk
Hvidløgsfed
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
¼ tsk
Salt til kød
3 spsk
Mælk til mos
½ tsk
Salt til mos
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Smør til sauce
½ dl
Vand til sauce
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Bring en stor gryde med saltet vand i kog.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på høj varme.
Steg svinemørbrad med salt i 2 min på hver side, eller indtil brunet.
Overfør til en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen i 12-15 min.
Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.
TIP: Kødet er færdigt, når det er uden antydning af rødt.
Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg.
Kog kartofler og hvidløg i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og tilsæt mælk, salt og et nip peber. Mos med en kartoffelmoser eller gaffel, og stil til side med låg på.
TIP: Tilsæt en klat smør for en mere cremet mos.
Skyl rucola.
Skær æble i tynde, halve skiver.
Skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Bland rucola, æble, gulerod, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.
Opvarm samme stegepande på middelhøj varme.
Tilsæt smør og hvidløg, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt madlavningsfløde, vand, kyllingebouillon, gruyère og et nip peber.
Lad simre i 1-2 min, eller indtil saucen er let tyknet.
Skær svinemørbrad i 1 cm skiver.
Anret svinemørbrad, mos og salat på tallerkener.
Top svinemørbrad med gruyère-sauce.