topBanner
Svensk gryderet

Svensk gryderet

med kartofler, tyttebærsyltetøj og syltet agurk

I aften laver vi en variant af den klassiske svensk gryderet, og på bare en halv time serverer du aftensmad, der vil blive oplevet med alle sanser! Aftenens middag byder på en perfekt balance mellem sødt og salt. Kød, kål, kartofler, en fantastisk flødesauce, tyttebærsyltetøj og vidunderlig, hjemmesyltet agurk!

Tags:Hurtig
Allergener:glutensoja

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener.

Forberedelsestid20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Kartofler

1 stk

Agurk

25 ml

Hvidvinseddike

1 stk

Løg

150 g

Spidskål, skåret

250 g

Hakket svine-/kalvekød

4 g

Oksebouillon

25 ml

Sojasauce

(Indeholdergluten, soja)

200 ml

Madlavningsfløde

50 g

Tyttebærsyltetøj

Ikke inkluderet i din måltidskasse

Sukker* (trin 2)

½ tsk

Sukker* (trin 3)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3102 kJ
Kalorier (kcal)741 kcal
Fedt29 g
Mættet fedt15 g
Kulhydrat82 g
Sukker35 g
Protein37 g
Salt4 g
arrow down iconarrow down icon
Gryde
Stegepande
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bring vand* i kog i en elkedel. Skær kartofler (uskrællet) i 3 cm tern. Hæld kogende vand* i en gryde, og kog kartofler i 10-12 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv. Hæld vand fra, og krydr med et nip salt* og peber*. Stil til side med låg på for at holde på varmen.

2

Skær agurk i tynde skiver. Bland agurk, hvidvinseddike og et nip sukker* og salt* i en lille skål. Tilsæt nok vand*, så agurken er dækket, og rør godt rundt. Stil til side.

3

Hak løg groft. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Tilsæt spidskål, løg, et skvæt vand* og sukker* [½ tsk | 1 tsk], og steg i 2-3 min.

4

Tilsæt hakket svine-/kalvekød til stegepanden, og steg under omrøring i 3-4 min, eller indtil brunet. VIGTIGT: Kødet er færdigt, når det er gennemstegt og uden antydning af rødt

5

Sænk til middel varme. Tilsæt madlavningsfløde, sojasauce, oksebouillon og et nip salt* og peber*, og lad simre i 2-3 min. Hæld væde fra agurk.

6

Anret kartofler og gryderet på tallerkener. Server med tyttebærsyltetøj og agurk. Krydr med et nip peber*.