Alle har brug for en smule luksus, og hvad kan være mere luksuriøst end rigtig lækkert kød med fantastisk tilbehør. I aften holder vi fest med striploin steak med en cremet flødesauce af ost og hvidløg. Som tilbehør laver vi salvie- og hasselnødstegt græskar og rucolasalat med æble. Glem ikke pæn bordopdækning og lækre drikkevarer.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
20 g
Finrevet ost
300 g
Angus Striploin
½ stk
Butternutsquash
1 stk
Hvidløgsfed
1 pose
Salvie
20 g
Hasselnødder
(Indeholder Nødder)
1 pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
40 g
Rucola
1 stk
Æble
4 g
Oksebouillon
efter behov
Smør (trin 5)
Tag bøffer ud af køleskabet. Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft. Skær butternutsquash [½ stk, 2P] i 1/2 cm tynde skiver. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne og sprøde.
Skyl rucola under koldt vand*. Hak salvie fint. Hak hasselnødder groft. Pres eller hak hvidløg fint. Skær æble i tynde skiver. Bland æble, rucola, en smule olivenolie* og et nip salt* og peber* i en skål. Bland salvie og en smule olivenolie* i en lille skål.
Top butternutsquash med salvie og hasselnødder, når de har 10 min tilbage af bagetiden.
Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på høj varme. Krydr bøffer med et nip salt* og peber*, og steg i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg i yderligere 1-2 min på hver side for medium-rare. Overfør til en tallerken, og dæk til med sølvpapir. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt. VIGTIGT: Bøffen er sikker at spise, når den har en flot stegeskorpe på begge sider.
Opvarm en smule olivenolie* og en klat smør* i samme stegepande på middel varme. Svits hvidløg i 1-2 min. Tilsæt madlavningsfløde, revet ost og oksebouillon, og rør rundt. Skru ned til lav varme, og lad simre i 2 min, eller indtil saucen begynder at tykne. Tilsæt kødsaft fra tallerkenen med bøffer, og smag til med salt* og peber*.
Anret butternutsquash, bøffer, og rucolasalat på tallerkener. Øs flødesauce over.