HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStriploin Steak
topBanner
Striploin steak

Striploin steak

med pebersauce, ovnbagte kartofler & romanesco

Premium

Alle har brug for en smule luksus, og hvad kan være mere luksuriøst end rigtig lækkert kød med fantastiske tilbehør. I aften holder vi fest med striploin steak med bagte nye kartofler, romanesco og pebersauce med persille. Glem ikke pæn opdækning og lækre drikkevarer.

Tags:Hurtig
Allergener:nøddersulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Angus Striploin

20 g

Romanesco

4 g

Madlavningsfløde

12.5 ml

Bredbladet persille

Nye kartofler

Mandler

(Indeholdernødder)

Oksebouillon

Hvidvinseddike

(Indeholdersulfitter)

Hvidløgsfed

Skalotteløg

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)1672.031 kJ
Kalorier (kcal)399.625 kcal
Fedt28.466 g
Mættet fedt10 g
Kulhydrat2.0638 g
Sukker0.9 g
Protein32.92 g
Salt1 g
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt* og peber*. Halver kartofler (uskrællet) på langs. Skær romanesco [½ stk, 2 pers.] i 2-3 cm store stykker. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde.

2

Hak persille fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær skalotteløg i tynde både.

3

Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Steg hvidløg og skalotteløg i 1-2 min. Tilsæt hele peberkorn* [1/2 tsk, 2 pers. | 1 tsk, 4 pers.], og steg i 1-2 min. Tilsæt hvidvinseddike [½ pakke, 2 pers.], og kog indtil halvdelen af væsken er reduceret. Tilsæt madlavningsfløde og oksebouillon, og lad simre i 5-6 min. 

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme, når der er 10 min tilbage af kartoflernes bagetid. Brun bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middel varme, og steg i 1-2 min på hver side for medium-rare. Stil til side, og dæk til med sølvpapir. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt. VIGTIGT: Bøffen er sikker at spise, når den har en flot stegeskorpe på begge sider.

5

Hak mandler groft. Drys mandler over romanesco, når de har 5 min tilbage af bagetiden. Tilsæt kødsaft fra bøfferne og halvdelen af persille til saucen.

6

Anret kartofler, romanesco og bøffer på tallerkener. Øs pebersauce over. Drys med resterende persille.