Striploin steak
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Striploin steak

Striploin steak

med pebersauce, ovnbagte kartofler & romanesco

Alle har brug for en smule luksus, og hvad kan være mere luksuriøst end rigtig lækkert kød med fantastiske tilbehør. I aften holder vi fest med striploin steak med bagte nye kartofler, romanesco og pebersauce med persille. Glem ikke pæn opdækning og lækre drikkevarer.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Nødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

250 g

Romanesco

200 ml

Madlavningsfløde

1 pose

Bredbladet persille

400 g

Kartofler

20 g

Mandler

(Indeholder Nødder)

4 g

Oksebouillon

12.5 ml

Hvidvinseddike

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Skalotteløg

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)400 kcal
Energi (kJ)1672 kJ
Fedt28.47 g
Mættet fedt10 g
Kulhydrat2.06 g
Sukker0.9 g
Protein32.92 g
Salt1 g

Fremgangsmåde

 Bag kartofler
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt* og peber*. Halver kartofler (uskrællet) på langs. Skær romanesco [½ stk, 2 pers.] i 2-3 cm store stykker. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med salt* og peber*, og vend sammen. Bag øverst i ovnen i 20-25 min, eller indtil sprøde.

Forbered grøntsager
2

Hak persille fint. Pres eller hak hvidløg fint. Skær skalotteløg i tynde både.

Lav pebersauce
3

Opvarm en smule olivenolie* i en gryde på middelhøj varme. Steg hvidløg og skalotteløg i 1-2 min. Tilsæt hele peberkorn* [1/2 tsk, 2 pers. | 1 tsk, 4 pers.], og steg i 1-2 min. Tilsæt hvidvinseddike [½ pakke, 2 pers.], og kog indtil halvdelen af væsken er reduceret. Tilsæt madlavningsfløde og oksebouillon, og lad simre i 5-6 min. 

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande på høj varme, når der er 10 min tilbage af kartoflernes bagetid. Brun bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middel varme, og steg i 1-2 min på hver side for medium-rare. Stil til side, og dæk til med sølvpapir. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt. VIGTIGT: Bøffen er sikker at spise, når den har en flot stegeskorpe på begge sider.

Smag sauce til
5

Hak mandler groft. Drys mandler over romanesco, når de har 5 min tilbage af bagetiden. Tilsæt kødsaft fra bøfferne og halvdelen af persille til saucen.

Server
6

Anret kartofler, romanesco og bøffer på tallerkener. Øs pebersauce over. Drys med resterende persille.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image