Skip to main content
Stegt steak og grønne bønner
Stegt steak og grønne bønner

Stegt steak og grønne bønner

med cremet kartoffelsalat

I aften frister vi med stegt striploin steak frister med skøn middelhavssmag. Vi laver også en innovativ kartoffelsalat, der får en festlig farve og tekstur af purløg, spinat, majs og radise, og bliver dejligt cremet af sennep og crème fraiche. Et dejligt tilbehør er hvidløgsstegte grønne bønner.

Tags:
Børnevenlig
Hvedefri
Allergener:
Mælk
Sennep

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

150 ml

Crème fraiche

(Indeholder: Mælk)

4 g

Middelhavsdrøm

500 g

Kartofler

300 g

Rumpsteak

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Majs

1 stk

Purløg

75 g

Radiser

150 g

Grønne bønner

7.5 g

Sennep

(Indeholder: Sennep)

30 g

Spinat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

½ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)2907 kJ
Kalorier (kcal)695 kcal
Fedt30.5 g
Mættet fedt16.9 g
Kulhydrat64.5 g
Sukker12.6 g
Kostfibre8 g
Protein41.8 g
Salt3.2 g
Potassium1337.5 mg
Calcium52.5 mg
Iron0.6 mg

Fremgangsmåde

Kog kartofler
1

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt og Middelhavsdrøm.

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Kog i 11-13 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra.

Krydr med et nip salt og peber, og stil til side med låg på.

Steg majs
2

Hæld væde fra majs.

Skyl spinat.

Opvarm en mellemstor stegepande på middelhøj varme.

Steg majs i 4-5 min, eller indtil let brunet, og overfør til en skål.

Imens, skær radiser i 1 cm tern, og hak spinat groft.

Snit purløg fint.

Bland purløg, majs, spinat og radiser i en stor skål.

Lav kartoffelsalat
3

Vend sennep, crème fraiche, salt, et nip peber og kartofler i skålen med grøntsager.

Krydr med et nip salt og peber.

Steg grønne bønner
4

Skær ender af grønne bønner.

Pres eller hak hvidløg fint.

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Steg grønne bønner i 3 min. Tilsæt hvidløg, og steg videre i 30 sek, eller indtil bønnerne er møre.

TIP: Tilsæt et skvæt vand, så bliver det hurtigere færdigt.

Steg bøffer
5

Opvarm en smule olivenolie i en stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet. Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Server
6

Skær bøffer i skiver.

Anret bøffer, kartoffelsalat og grønne bønner på tallerkener.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image