Skip to main content
Stegt steak og cremet spinatsauce
Stegt steak og cremet spinatsauce

Stegt steak og cremet spinatsauce

med bagte kartofler og karamelliserede løg

Har I gemt rumpsteaks til weekenden? Eller valgt at pifte en kedelig ugedag op med vidunderlig luksusmad? Uanset hvilken dag I laver denne ret, kan vi garantere, at I ikke bliver skuffede! Kartoflerne bliver ekstra festlige ved, at de serveres med karamelliserede løg og persille. Den traditionelle rødvinssauce er skiftet ud med en fremragende grøn spinatsauce med fløde og hvidløg. Så er det bare at komme i gang i køkkenet, så I straks kan få lov til at nyde dette fantastiske festmåltid!

Tags:
Hurtig
Hvedefri
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Bouillon

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

500 g

Kartofler

300 g

Rumpsteak

1 stk

Hvidløgsfed

2 stk

Løg

100 g

Spinat

1 stk

Bredbladet persille

100 g

Romainesalat

½ stk

Avocado

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

½ tsk

Salt til kartofler

½ spsk

Olie til karamelliserede løg

2 spsk

Vand til karamelliserede løg

½ tsk

Sukker til karamelliserede løg

¼ tsk

Salt til karamelliserede løg

½ spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)3499 kJ
Kalorier (kcal)836 kcal
Fedt48.5 g
Mættet fedt21.4 g
Kulhydrat63.7 g
Sukker13.9 g
Protein41.2 g
Salt5 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Karamelliser løg
2

Imens, skær halvdelen af løg i tynde, halve skiver.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.

Steg løg i 5-6 min, eller indtil bløde.

Tilsæt vand, sukker og salt, og lad simre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.

Overfør til en lille skål.

Forbered grøntsager
3

Hak resterende løg fint.

Hak persille groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skyl spinat.

Halver avocado, og fjern sten. Grav indmad ud med en ske, og skær i tynde skiver.

Hak salat groft.

Bland salat, avocado, olivenolie, salt og et nip peber i en mellemstor skål.

Steg bøffer
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav spinatsauce
5

Imens, opvarm samme stegepande på middel varme.

Steg løg i 2-3 min, eller indtil velduftende.

Tilsæt hvidløg og spinat, og steg videre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen.

Tilsæt madlavningsfløde, oksebouillon og kødsaft fra foliepakken, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Krydr med et nip salt og peber.

Vend færdigbagte kartofler med karamelliserede løg.

Skær bøffer i tykke skiver.

Server
6

Anret bøffer, kartofler og spinatsauce på tallerkener.

Drys med persille.

Server med salat.