Skip to main content
Stegt steak og cremet spinatsauce
Stegt steak og cremet spinatsauce

Stegt steak og cremet spinatsauce

med bagte kartofler og karamelliserede løg

Har I gemt rumpsteaks til weekenden? Eller har I valgt at pifte en kedelig ugedag op med vidunderlig luksusmad? Uanset hvilken dag I laver denne ret, kan vi garantere, at I ikke bliver skuffede! Kartoflerne bliver ekstra festlige ved at de serveres med karamelliserede løg og persille. Den traditionelle rødvinssauce er skiftet ud med en fremragende grøn spinatsauce med fløde og hvidløg. Så er det bare at komme i gang i køkkenet, så I straks kan få lov til at nyde dette fantastiske festmåltid!

Tags:
Hvedefri
Hurtig
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Oksebouillon

1 stk

Skalotteløg

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

500 g

Kartofler

300 g

Rumpsteak

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Rødløg

100 g

Spinat

1 stk

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kød

½ tsk

Salt til kartofler

½ spsk

Olie til karamelliserede løg

2 spsk

Vand til karamelliserede løg

½ tsk

Sukker til karamelliserede løg

¼ tsk

Salt til karamelliserede løg

1 spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)3008 kJ
Kalorier (kcal)719 kcal
Fedt38.8 g
Mættet fedt19.7 g
Kulhydrat57.8 g
Sukker11.1 g
Kostfibre5.3 g
Protein39.7 g
Salt4.4 g
Potassium1207.6 mg
Calcium9.1 mg
Iron0.1 mg

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med salt.

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Karamelliser rødløg
2

Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middel varme.

Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde.

Tilsæt vand, sukker og salt, og lad simre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret.

Overfør til en lille skål.

Forbered grøntsager
3

Skær skalotteløg i tynde skiver.

Hak persille groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skyl spinat.

Steg bøffer
4

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bøffer i 3-4 min på hver side, eller indtil brunet.

Overfør til en foliepakke, og lad hvile indtil servering.

TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Lav spinatsauce
5

Imens, opvarm samme stegepande på middel varme.

Steg skalotteløg i 2-3 min.

Tilsæt hvidløg og spinat, og steg videre i 1-2 min, eller indtil spinaten er faldet sammen. Tilsæt madlavningsfløde, oksebouillon og kødsaft fra foliepakken, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet. Krydr med et nip salt og peber.

Vend færdigbagte kartofler med rødløg.

Skær bøffer i tynde skiver.

Server
6

Anret bøffer, kartofler og spinatsauce på tallerkener.

Drys med persille.