Skip to main content
Stegt spinat- og ostekofta
Stegt spinat- og ostekofta

Stegt spinat- og ostekofta

med græsk salat og hjemmelavet tzatziki

Var der ikke tid til en rejse til Grækenland i år? Fortvivl ikke, for i aften tager vi på en kulinarisk rejse dertil, og laver fantastiske spinat- og ostekoftas med en vidunderlig hjemmelavet tzatziki! Vi ovnsteger også kartofler og bikser en skøn græsk salat med cherrytomater, græsk ost, oliven og spinat sammen.

Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Agurk

150 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

500 g

Kartofler

2 stk

Hvidløgsfed

250 g

Hakket svine-/kalvekød

250 g

Cherrytomater

30 g

Kalamataoliven

1 g

Oregano, tørret

200 g

Græsk ost

(Indeholder: Mælk)

60 g

Spinat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1 stk

Æg til koftas

½ tsk

Salt til koftas

¼ tsk

Salt til sauce

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)4243 kJ
Kalorier (kcal)1014 kcal
Fedt58.1 g
Mættet fedt28.7 g
Kulhydrat67.4 g
Sukker10.7 g
Protein56.2 g
Salt8.2 g

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Form koftaer
2

Imens, skyl spinat, og hak halvdelen groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Smuldr græsk ost.

Bland hakket svine-/kalvekød, rasp, æg, hakket spinat, halvdelen af hvidløg, halvdelen af græsk ost, salt og et nip peber i en stor skål.

Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).

Steg koftaer
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet.

Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.

VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er uden antydning af rødt.

Lav tzatziki
4

Imens, riv agurk, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke.

Bland agurk, yoghurt, resterende hvidløg, salt og et nip peber i en skål.

Lav græsk salat
5

Halver cherrytomater.

Hak oliven groft.

Bland resterende spinat, tomat, oliven, resterende salatost, olivenolie, salt og et nip peber i en skål.

Server
6

Anret kartofler, koftaer og salat på tallerkener.

Server med tzatziki.