Var der ikke tid til en rejse til Grækenland i år? Fortvivl ikke, for i aften tager vi på en kulinarisk rejse dertil, og laver fantastiske spinat- og ostekoftas med en vidunderlig hjemmelavet tzatziki! Vi ovnsteger også kartofler og bikser en skøn græsk salat med cherrytomater, græsk ost, oliven og spinat sammen.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
25 g
Rasp
(Indeholder: Gluten, Hvede)
1 stk
Agurk
150 g
Yoghurt
(Indeholder: Mælk)
500 g
Kartofler
2 stk
Hvidløgsfed
250 g
Hakket svine-/kalvekød
250 g
Cherrytomater
30 g
Kalamataoliven
1 g
Oregano, tørret
200 g
Græsk ost
(Indeholder: Mælk)
60 g
Spinat
½ tsk
Salt til kartofler
1 stk
Æg til koftas
½ tsk
Salt til koftas
¼ tsk
Salt til sauce
1 spsk
Olie til salat
¼ tsk
Salt til salat
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano, salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.
Imens, skyl spinat, og hak halvdelen groft.
Pres eller hak hvidløg fint.
Smuldr græsk ost.
Bland hakket svine-/kalvekød, rasp, æg, hakket spinat, halvdelen af hvidløg, halvdelen af græsk ost, salt og et nip peber i en stor skål.
Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet.
Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.
VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er uden antydning af rødt.
Imens, riv agurk, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke.
Bland agurk, yoghurt, resterende hvidløg, salt og et nip peber i en skål.
Halver cherrytomater.
Hak oliven groft.
Bland resterende spinat, tomat, oliven, resterende salatost, olivenolie, salt og et nip peber i en skål.
Anret kartofler, koftaer og salat på tallerkener.
Server med tzatziki.