Skip to main content
Stegt spinat- og ostekofta
Stegt spinat- og ostekofta

Stegt spinat- og ostekofta

med græsk salat og hjemmelavet tzatziki

Var der ikke tid til en rejse til Grækenland i år? Fortvivl ikke, for i aften tager vi på en kulinarisk rejse dertil, og laver fantastiske spinat- og ostekoftas med en vidunderlig hjemmelavet tzatziki! Vi ovnsteger også kartofler og bikser en skøn græsk salat med cherrytomater, græsk ost, oliven og spinat sammen.

Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

1 stk

Agurk

150 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

500 g

Kartofler

2 stk

Hvidløgsfed

250 g

Hakket svine-/kalvekød

250 g

Cherrytomater

30 g

Oliven

1 g

Oregano, tørret

200 g

Græsk ost

(Indeholder: Mælk)

60 g

Spinat

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt til kartofler

1 stk

Æg til koftas

½ tsk

Salt til koftas

¼ tsk

Salt til sauce

1 spsk

Olie til salat

¼ tsk

Salt til salat

Næringsindhold

Energi (kJ)4243 kJ
Kalorier (kcal)1014 kcal
Fedt58.3 g
Mættet fedt28.7 g
Kulhydrat66.9 g
Sukker10.6 g
Kostfibre7.9 g
Protein56.1 g
Kolesterol0.1 mg
Salt8.2 g
Potassium1290.3 mg
Calcium28.8 mg
Iron1.3 mg

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano, salt og et nip peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Form koftaer
2

Imens, skyl spinat, og hak halvdelen groft.

Pres eller hak hvidløg fint.

Smuldr græsk ost.

Bland hakket svine-/kalvekød, rasp, æg, hakket spinat, halvdelen af hvidløg, halvdelen af græsk ost, salt og et nip peber i en stor skål.

Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person).

Steg koftaer
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet.

Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegte.

VIGTIGT: Koftaerne er færdige, når kødet er uden antydning af rødt.

Lav tzatziki
4

Imens, riv agurk, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke.

Bland agurk, yoghurt, resterende hvidløg, salt og et nip peber i en skål.

Lav græsk salat
5

Halver cherrytomater.

Hak oliven groft.

Bland resterende spinat, tomat, oliven, resterende græsk ost, olivenolie, salt og et nip peber i en skål.

Server
6

Anret kartofler, koftaer og salat på tallerkener.

Server med tzatziki.