Skip to main content
Stegt spinat- og ostekofta
Stegt spinat- og ostekofta

Stegt spinat- og ostekofta

med græsk salatost og hjemmelavet tzatziki

4.6
(305)

Var der ikke tid til en rejse til Grækenland i år? Fortvivl ikke, i aften tager vi på en kulinarisk rejse til Grækenland, og laver fantastiske spinat- og ostekoftas med en vidunderlig hjemmelavet tzatziki! Vi ovnsteger også kartofler og bikser en fantastisk græsk salat sammen med cherrytomater, salatost, oliven og spinat.

Allergener:
Mælk
Gluten
Hvede

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Kartofler

250 g

Hakket svine-/kalvekød

60 g

Spinat

(Kan indeholde spor af: Selleri)

150 g

Græsk salatost

(Indeholder: Mælk)

2 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Agurk

150 g

Yoghurt

(Indeholder: Mælk)

40 g

Oliven

250 g

Cherrytomater

1 g

Oregano, tørret

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

1 stk

Æg (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 2)

¼ tsk

Salt (trin 4)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)950 kcal
Energi (kJ)3974 kJ
Fedt53.8 g
Mættet fedt24.6 g
Kulhydrat65.8 g
Sukker13.5 g
Kostfibre8 g
Protein52.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6.3 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande
Rivejern

Fremgangsmåde

Bag kartofler
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft). 

Skær kartofler (uskrællet) i 2 cm tern.

Fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med oregano og et nip salt og peber, og vend sammen. 

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre. 

Form koftaer
2

Imens, skyl spinat, og hak groft. 

Pres eller hak hvidløg fint.

Smuldr salatost.

Bland hakket svine-/kalvekød, rasp, æg [1 stk | 2 stk], halvdelen af spinat, halvdelen af hvidløg, halvdelen af salatost, salt [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber i en stor skål.

Form fars til 8 cm lange koftaer (3 pr. person), og overfør til en tallerken.

Steg koftaer
3

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande [2 stk, 4P] på middelhøj varme. 

Steg koftaer i 2-3 min, eller indtil brunet.

Sænk til middel varme, og steg videre i 6-7 min, eller indtil gennemstegt.

VIGTIGT: koftaerne er færdige, når kødet er uden antydning af rødt.

Lav tzatziki
4

Imens, riv agurk, og pres så meget væske ud som muligt i et viskestykke.

Bland agurk, yoghurt, resterende hvidløg, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] og et nip peber i en skål.

Lav græsk salat
5

Halver cherrytomater. 

Hak oliven groft.

Bland spinat, tomat, oliven, resterende salatost, olivenolie [1 spsk | 2 spsk] og et nip salt og peber i en skål.

Server
6

Anret kartofler, kofta og salat på tallerkener. 

Server med tzatziki.