
Sriracha- og sojamarineret Angus Striploin
med peanutsalsa & citrongræsris
Så blev det endelig lørdag, og tid til at forkæle familien med lækkert kød med fantastisk tilbehør. I aften holder vi fest med sriracha- og sojamarineret Angus Striploin med ris, som får en spændende smag ved at blive kogt sammen med citrongræs. Vi laver også en cremet peanutsalsa med chili, koriander, sesamfrø og lime. Og vi er faktisk ikke færdige endnu, vi har også tid til at lynstege pak choi og rødløg som ekstra tilbehør!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
300 g
Angus Striploin
2 stk
Løg, frisk
10 g
Sesamfrø
20 g
Peanuts
1 pose
Koriander
1 stk
Pak choi
25 ml
Sojasauce
(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)
1 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Lime, økologisk
1 stk
Citrongræs
150 g
Jasminris
1 stk
Rød chili
10 g
Sriracha
25 g
Honning
Ikke inkluderet i din måltidskasse
3 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
efter behov
Smør (trin 1)
Fremgangsmåde
Bank citrongræs med en træske. Smelt en klat smør* med en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg citrongræs i 1-2 min. Tilsæt vand* [3 dl | 6 dl], ris og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og bring i kog. Sænk til lav varme, og kog under låg i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min. Fjern citrongræs før servering.
Hak peanuts groft. Hak hvidløg fint. Snit chili fint. Hak koriander groft. Skær lime i både. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande, og steg peanuts i 2-3 min. Tilsæt hvidløg, og steg i 1 min. Tag panden af varmen, og tilsæt sesamfrø. Tilsæt limesaft [1 tsk | 2 tsk] og honning, og rør rundt. Smag til med salt* og peber*, og overfør til en lille skål.
Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på høj varme. Krydr bøffer med et nip salt* og peber*, og steg i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg i yderligere 1-2 min på hver side for medium-rare. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt. VIGTIGT: Bøffen er sikker at spise, når den har en flot stegeskorpe på begge sider.
Bland sriracha [1/2 pakke, 2P], sojasauce, et skvæt limesaft, resterende honning og en smule olivenolie* til en marinade i en lille skål. Tag panden af varmen, og tilsæt marinade. Vend indtil bøfferne er dækket, og overfør til en tallerken (med marinade). Dæk til med sølvpapir, og lad hvile i 10 min.
Del pak choi og løg på langs. Skyl stegepanden af, og opvarm en smule olivenolie* på høj varme. Steg løg og pak choi i 4-5 min, eller indtil møre. Stil til side på en tallerken, og dæk til med sølvpapir. Skær bøffer i tynde skiver.
Anret bøffer, ris og grøntsager på tallerkener. Øs marinade og kødsaft fra bøfferne over. Top med peanutsalsa. Drys med koriander og chili.