Skip to main content
Spicy kyllingewok

Spicy kyllingewok

med jasminris og knasende peanut-topping

Vi håber I er sultne, for vi skal nemlig tilberede en spicy kyllingewok med porre, kål, ingefær, hvidløg, sojasauce og sriracha. Vi serverer vores vidunderlige kyllingewok med luftige jasminris, og topper med knasende peanuttopping med radiser, forårsløg og chili.

Tags:
Hurtig
Stærk
Mælkefri
Comfort Food
Allergener:
Jordnødder
Hvede
Soja
Gluten

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ stk

Chili

10 g

Sriracha

25 g

Honning

150 g

Jasminris

10 g

Ingefærpasta

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nøtter)

25 ml

Sojasauce

(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)

2 stk

Hvidløgsfed

300 g

Kyllingebryststrimler

150 g

Spidskål, skåret

1 stk

Forårsløg

½ stk

Porre

75 g

Radiser

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

¼ tsk

Salt til grøntsager

2 spsk

Mel til kød

¼ tsk

Salt til kød

1 spsk

Olie til stegning

1 spsk

Olie til sauce

½ dl

Vand til sauce

¼ tsk

Salt til sauce

½ tsk

Sukker til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)3195 kJ
Kalorier (kcal)764 kcal
Fedt22.1 g
Mættet fedt3.6 g
Kulhydrat94.7 g
Sukker21.6 g
Protein51.5 g
Salt6.1 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en mellemstor gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Steg grøntsager
2

Imens, rens porre, og skær i tynde, halve skiver.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg porre i 1-2 min, eller indtil bløde.

Tilsæt spidskål og salt, og steg videre i 2-3 min, eller indtil mørt. Tag panden af varmen, og overfør grøntsager til en tallerken.

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Vend kylling med hvedemel og salt i en skål.

Steg kylling
3

Opvarm olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min, eller indtil brunet og næsten gennemstegt, og overfør til tallerkenen med grøntsager.

Bland peanuts
4

Imens, snit forårsløg fint.

Skær radiser i kvarte.

Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.

Bland radiser, chili, forårsløg og peanuts i en lille skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Lav wok
5

Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.

Svits ingefærpasta og hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt sojasauce, sriracha, honning, vand, salt og sukker, og rør rundt.

Tilsæt kylling og grøntsager, og steg i 1-2 min, eller indtil tyknet.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt. - Undlad srirachaen, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret ris og kyllingewok i dybe tallerkener.

Top med peanutsblanding.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image