Vi håber I er sultne, for vi skal nemlig tilberede en spicy kyllingewok med porre, kål, ingefær, hvidløg, sojasauce og sriracha. Vi serverer vores vidunderlige kyllingewok med luftige jasminris, og topper med knasende peanuttopping med radiser, forårsløg og chili.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ stk
Rød chili
10 g
Sriracha
25 g
Honning
150 g
Jasminris
10 g
Ingefærpasta
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder: Jordnødder Kan indeholde spor af: Sesam, Nødder)
25 ml
Sojasauce
(Indeholder: Hvede, Soja, Gluten)
2 stk
Hvidløgsfed
300 g
Kyllingebryststrimler
150 g
Spidskål, skåret
1 stk
Forårsløg
½ stk
Porre
75 g
Radiser
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
¼ tsk
Salt til grøntsager
2 spsk
Mel til kød
¼ tsk
Salt til kød
1 spsk
Olie til stegning
1 spsk
Olie til sauce
½ dl
Vand til sauce
¼ tsk
Salt til sauce
½ tsk
Sukker til sauce
Bring vand i kog i en mellemstor gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, rens porre, og skær i tynde, halve skiver.
Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg porre i 1-2 min, eller indtil bløde.
Tilsæt spidskål og salt, og steg videre i 2-3 min, eller indtil mørt. Tag panden af varmen, og overfør grøntsager til en tallerken.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Vend kylling med hvedemel og salt i en skål.
Opvarm olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middelhøj varme.
Steg kylling i 3-4 min, eller indtil brunet og næsten gennemstegt, og overfør til tallerkenen med grøntsager.
Imens, snit forårsløg fint.
Skær radiser i kvarte.
Flæk chili, fjern kerner, og hak fint.
Bland radiser, chili, forårsløg og peanuts i en lille skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie.
TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.
Opvarm olivenolie i samme stegepande på middelhøj varme.
Svits ingefær og hvidløg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt sojasauce, sriracha, honning, vand, salt og sukker, og rør rundt.
Tilsæt kylling og grøntsager, og steg i 1-2 min, eller indtil tyknet.
TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt. - Undlad srirachaen, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret ris og kyllingewok i dybe tallerkener.
Top med peanutsblanding.