topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spicy kyllingewok

Spicy kyllingewok

med jasminris og knasende peanuts

Vi håber I er sultne, for vi skal nemlig tilberede en spicy kyllingewok med selleri, kål, ingefær, hvidløg, sojasauce og sriracha. Vi serverer vores vidunderlige kyllingewok med luftige jasminris, og topper med knasende peanuttopping med forårsløg og chili.

Tags:
Hurtig
Stærk
Mælkefri
Allergener:
Selleri
Hvede
Soja
Gluten
Jordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

1 stk

Bladselleri

(Indeholder Selleri)

½ stk

Ingefær

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Spidskål, skåret

300 g

Kyllingebryststrimler

25 ml

Sojasauce

(Indeholder Hvede, Soja, Gluten)

1 stk

Forårsløg

10 g

Sriracha

25 g

Honning

½ stk

Rød chili

20 g

Saltede peanuts

(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

2 spsk

Hvedemel (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

½ dl

Vand (trin 5)

½ tsk

Sukker (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 5)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)757 kcal
Energi (kJ)3168 kJ
Fedt22.96 g
Mættet fedt3.6 g
Kulhydrat87.77 g
Sukker14.6 g
Protein49.32 g
Salt5.2 g

Redskaber

Stegepande
Rivejern
Gryde

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min.

Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet.

TIP: Fjern ikke låget!

Steg grøntsager
2

Skær bladselleri i tynde skiver.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Steg bladselleri i 1-2 min. Tilsæt spidskål og et nip salt, og steg videre i 2-3 min, eller indtil mør. Tag panden af varmen, og overfør grøntsager til en tallerken.

Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Pres eller hak hvidløg fint.

Vend kylling i hvedemel [2 spsk | 4 spsk] i en skål.

Steg kylling
3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme.

Steg kylling i 3-4 min, eller indtil brunet og næsten gennemstegt.

Krydr med et nip salt, og overfør til tallerkenen med grøntsager.

Bland peanuts
4

Snit forårsløg fint.

Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint.

Bland chili, forårsløg, peanuts og et stort nip salt i en lille skål.

Tilsæt eventuelt en smule olivenolie. 

TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

Lav wok
5

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme.

Svits ingefær og hvidløg i 30 sek.

Tilsæt sojasauce, sriracha [1/2 pakke, 2P], honning, vand [1/2 dl | 1 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og sukker [1/2 tsk | 1 tsk].

Tilsæt kylling og grøntsager, og lad simre indtil tyknet. 

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Server
6

Anret ris og kyllingewok i dybe tallerkener.

Top med peanuts.