HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpicy Kyllingewok
topBanner
Spicy kyllingewok

Spicy kyllingewok

med jasminris og knasende peanuts

Vi håber I er sultne, for vi skal nemlig tilberede en spicy kyllingewok med selleri, kål, ingefær, hvidløg, sojasauce og sriracha. Vi serverer vores vidunderlige kyllingewok med luftige jasminris, og topper med knasende peanuttopping med forårsløg og chili.

Tags:HurtigStærk
Allergener:SelleriGlutenSojaJordnødder

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid20 minutter
20 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Jasminris

1 stk

Bladselleri

(IndeholderSelleri)

½ stk

Ingefær

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Spidskål, skåret

300 g

Kyllingebryst, strimler

25 ml

Sojasauce

(IndeholderGluten, Soja)

1 stk

Forårsløg

10 g

Sriracha

25 g

Honning

½ stk

Rød chili

20 g

Saltede peanuts

(IndeholderJordnødderKan indeholdeSesam, Nødder)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ tsk

Salt (trin 1)

3 dl

Vand (trin 1)

2 spsk

Hvedemel (trin 2)

1 spsk

Olivenolie (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 5)

½ dl

Vand (trin 5)

½ tsk

Sukker (trin 5)

½ tsk

Salt (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)757 kcal
Energi (kJ)3168 kJ
Fedt22.96 g
Mættet fedt3.6 g
Kulhydrat87.77 g
Sukker14.6 g
Protein49.3 g
Salt5 g
arrow down iconarrow down icon
Stegepande
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Bring vand [3 dl | 6 dl] i kog i en gryde. Tilsæt ris og salt [½ tsk | 1 tsk], og kog under låg på lav varme i 12 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min, eller indtil vandet er absorberet. TIP: Fjern ikke låget!

 

2

Skær selleri i tynde skiver. Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg selleri i 1-2 min. Tilsæt spidskål og et nip salt, og steg videre i 2-3 min, eller indtil mør. Tag panden af varmen, og overfør grøntsager til en tallerken. Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint. Pres eller hak hvidløg fint. Vend kylling i hvedemel [2 spsk | 4 spsk] i en skål.

 

3

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande (skyl af først) på middelhøj varme. Steg kylling i 3-4 min, eller indtil brunet og næsten gennemstegt. Krydr med et nip salt, og overfør til tallerkenen med grøntsager.

 

4

Snit forårsløg fint. Flæk chili [½ stk, 2P], fjern kerner, og hak fint. Bland chili, forårsløg, peanuts og et stort nip salt i en lille skål. Tilsæt eventuelt en smule olivenolie. TIP: Spring chilien over, eller brug mindre, hvis ikke alle er til stærk mad.

 

5

Opvarm olivenolie [1 spsk I 2 spsk] i samme stegepande på middelhøj varme. Svits ingefær og hvidløg i 30 sek. Tilsæt sojasauce, sriracha [1/2 pakke, 2P], honning, vand [1/2 dl | 1 dl], salt [1/2 tsk | 1 tsk] og sukker [1/2 tsk | 1 tsk]. Tilsæt kylling og grøntsager, og lad simre indtil tyknet. TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

6

Anret ris og kyllingewok i dybe tallerkener. Top med peanuts.