Spanske svine- og kalvekøds-'albondigas'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spanske svine- og kalvekøds-'albondigas'

Spanske svine- og kalvekøds-'albondigas'

med peberfrugtsauce og persilleris

I aften drømmer vi os væk til Spanien og frister med albondigas, som er kødboller som ofte serveres i en tomatsauce. Vores skønne sauce indeholder peberfrugt, røget paprika, tomatpuré og fløde. Vi serverer vores albondigas med persilleris og frisk rucolasalat vendt med citron.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ g

Chiliflager

25 g

Rasp

(Indeholder Gluten, Hvede)

1 stk

Citron

4 g

Røget paprika

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

250 g

Hakket svine-/kalvekød

40 g

Rucola

1 dåse

Tomatpuré

1 stk

Peberfrugt

1 pose

Bredbladet persille

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1

Æg til kødboller

½ tsk

Salt til kødboller

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Olie til salat

1 spsk

Smør til sauce

½ dl

Vand til sauce

½ tsk

Salt til sauce

sideBannerName

Næringsindhold

Energi (kJ)4392 kJ
Kalorier (kcal)1050 kcal
Fedt60.1 g
Mættet fedt28.8 g
Kulhydrat90.6 g
Sukker12.7 g
Protein41.6 g
Salt6.4 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Steg albondigas
3

Bland hakket svine-/kalvekød, æg, rasp, hvidløg og salt i en stor skål.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Form fars til albondigas (3 pr. person) direkte i panden med en ske, og steg i 2-3 min, eller indtil brunet.

Tilsæt peberfrugt, og steg videre i 3-4 min, eller indtil albondigas er gennemstegte og peberfrugten er blød.

VIGTIGT: Albondigas er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav salat
4

Imens, skyl rucola.

Halver citron.

Hak persille fint.

Bland rucola, citronsaft, salt og olivenolie i en stor skål, og stil til side.

Lav sauce
5

Tilsæt smør, chiliflager, røget paprika og tomatpuré til stegepanden, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt madlavningsfløde, vand og salt, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Vend persille i gryden med ris lige inden servering.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret albondigas, salat og ris i dybe tallerkener.

Top albondigas med resterende sauce.