I aften drømmer vi os væk til Spanien og frister med albondigas, som er kødboller som ofte serveres i en tomatsauce. Vores skønne sauce indeholder peberfrugt, røget paprika, tomatpuré og fløde. Vi serverer vores albondigas med persilleris og frisk rucolasalat vendt med citron.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
½ g
Chiliflager
25 g
Rasp
(Indeholder Gluten, Hvede)
1 stk
Citron
4 g
Røget paprika
150 ml
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Basmatiris
250 g
Hakket svine-/kalvekød
40 g
Rucola
1 dåse
Tomatpuré
1 stk
Peberfrugt
1 pose
Bredbladet persille
3 dl
Vand til ris
½ tsk
Salt til ris
1
Æg til kødboller
½ tsk
Salt til kødboller
1 spsk
Olie til stegning
¼ tsk
Salt til salat
1 spsk
Olie til salat
1 spsk
Smør til sauce
½ dl
Vand til sauce
½ tsk
Salt til sauce
Bring vand i kog i en gryde.
Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.
TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.
Imens, pres eller hak hvidløg fint.
Skær peberfrugt i 1 cm strimler.
Bland hakket svine-/kalvekød, æg, rasp, hvidløg og salt i en stor skål.
Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Form fars til albondigas (3 pr. person) direkte i panden med en ske, og steg i 2-3 min, eller indtil brunet.
Tilsæt peberfrugt, og steg videre i 3-4 min, eller indtil albondigas er gennemstegte og peberfrugten er blød.
VIGTIGT: Albondigas er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.
Imens, skyl rucola.
Halver citron.
Hak persille fint.
Bland rucola, citronsaft, salt og olivenolie i en stor skål, og stil til side.
Tilsæt smør, chiliflager, røget paprika og tomatpuré til stegepanden, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.
Tilsæt madlavningsfløde, vand og salt, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.
Vend persille i gryden med ris lige inden servering.
TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.
Anret albondigas, salat og ris i dybe tallerkener.
Top albondigas med resterende sauce.