Skip to main content
Spanske svine- og kalvekøds-'albondigas'
Spanske svine- og kalvekøds-'albondigas'

Spanske svine- og kalvekøds-'albondigas'

med peberfrugtsauce og persilleris

I aften drømmer vi os væk til Spanien og frister med albondigas, som er kødboller serveret i en fyldig tomatsauce. Vores spanske sauce indeholder peberfrugt, røget paprika, tomatpuré og fløde. Vi serverer vores albondigas med persilleris og frisk rucolasalat vendt med fennikel og citron.

Tags:
Hurtig
Allergener:
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

½ g

Chiliflager

250 g

Hakket svine-/kalvekød

1 stk

Citron

25 g

Rasp

(Indeholder: Gluten, Hvede)

4 g

Røget paprika

150 ml

Madlavningsfløde

(Indeholder: Mælk)

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Basmatiris

40 g

Rucola

35 g

Tomatpuré

1 stk

Peberfrugt

1 stk

Bredbladet persille

½ stk

Fennikel

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 dl

Vand til ris

½ tsk

Salt til ris

1 stk

Æg til kødboller

½ tsk

Salt til kødboller

1 spsk

Olie til stegning

¼ tsk

Salt til salat

1 spsk

Olie til salat

1 spsk

Smør til sauce

½ dl

Vand til sauce

½ tsk

Salt til sauce

Næringsindhold

Energi (kJ)4436 kJ
Kalorier (kcal)1060 kcal
Fedt59.7 g
Mættet fedt28.7 g
Kulhydrat93.2 g
Sukker14.6 g
Kostfibre7.6 g
Protein42.6 g
Kolesterol0.1 mg
Salt6.4 g
Calcium9 mg
Iron0.3 mg

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Bring vand i kog i en gryde.

Tilsæt ris og salt, og kog under låg på middellav varme i 10 min. Tag gryden af varmen, og lad hvile under låg i 10 min.

TIP: Fjern ikke låget, mens risen hviler.

Forbered grøntsager
2

Imens, pres eller hak hvidløg fint.

Skær peberfrugt i 1 cm strimler.

Steg albondigas
3

Bland hakket svine-/kalvekød, æg, rasp, hvidløg og salt i en stor skål.

Opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.

Form fars til albondigas (3 pr. person) direkte i panden med en ske, og steg i 2-3 min, eller indtil brunet.

Tilsæt peberfrugt, og steg videre i 3-4 min, eller indtil albondigas er gennemstegte og peberfrugten er blød.

VIGTIGT: Albondigas er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Lav salat
4

Imens, skyl rucola.

Halver citron.

Halver fennikel. Skræl til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.

Hak persille fint.

Bland rucola, fennikel, citronsaft, salt og olivenolie i en stor skål, og stil til side.

Lav sauce
5

Tilsæt smør, chiliflager, røget paprika og tomatpuré til stegepanden, og steg i 30 sek, eller indtil velduftende.

Tilsæt madlavningsfløde, vand og salt, og lad simre i 1-2 min, eller indtil let tyknet.

Vend persille i gryden med ris lige inden servering.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke er til stærk mad.

Server
6

Anret albondigas, salat og ris i dybe tallerkener.

Top albondigas med resterende sauce.