HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSmørstegt Gnocchi
topBanner
Smørstegt gnocchi

Smørstegt gnocchi

med ovnbagt græskar, grønkål og hasselnødder

Spændende opskrift med gnocchi, som bliver smørstegt i stedet for at koges! Når gnocchien er stegt, blander vi den med ovnbagt græskar og zucchini, og så topper vi med basilikum og ristede hasselnødder. En skøn kombination som hele familien kommer at elske.

Tags:Under 650 kcalVegetarisk
Allergener:nødderglutenmælkæg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid25 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ stk

Butternutsquash

110 g

Zucchini

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Citron, økologisk

1 pose

Basilikum

20 g

Hasselnødder

(IndeholdernødderKan indeholdesesam, jordnødder)

350 g

Gnocchi

(IndeholderglutenKan indeholdesennep, soja)

100 g

Grønkål, skåret

20 g

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

2 spsk

Vand (trin 5)

1.5 spsk

Smør (trin 5)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)576.3925 kcal
Energi (kJ)2411.626 kJ
Fedt20.711 g
Mættet fedt8.7 g
Kulhydrat78.6461 g
Sukker4.5 g
Protein17.8934 g
Salt2.7 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Rivejern
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tag smør* ud af køleskabet. Tænd ovnen på 240°C/220°C varmluft, og bring en elkedel med vand* i kog. Del butternutsquash [½ stk, 2P] på midten, fjern kerner, og skær i 1 cm tern. Skær zucchini [½ stk, 2P] i 1 cm halve skiver. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, og krydr med et stort nip salt* og peber. Bag i ovnen i 20-25 min.

2

Pres eller hak hvidløg fint. Hak basilikum fint. Riv citronskal, og del citron på midten. Opvarm en stor stegepande på middelhøj varme. Rist hasselnødder i 3-4 min, eller indtil gyldne, og hak groft.

3

Hæld olivenolie* i en stor stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op ved middelhøj varme. Steg gnocchi under omrøring i 6-8 min, eller indtil gyldne. Krydr med et nip salt* og peber*. TIP: Tilsæt mere olivenolie, hvis gnocchien sidder fast i panden. OBS: Gnocchien skal ikke koges inden den steges.

4

Tilsæt hvidløg og grønkål til stegepanden, og steg videre i 1 min. Tilsæt færdigbagte grøntsager, og vend det hele sammen.

5

Bland smør [1,5 spsk | 3 spsk], citronskal [1 tsk | 2 tsk], citronsaft [1 spsk | 2 spsk], kogende vand* [2 spsk | 4 spsk] og basilikum (gem lidt til anretning) i en lille skål. Tilsæt basilikumsmør og finrevet ost til stegepanden, og rør godt rundt. Krydr med et nip salt* og peber*.

6

Anret gnocchi i dybe tallerkener. Top med hasselnødder og resterende basilikum.