Skip to main content
Mozzarellaspaghetti i røget tomatsauce
Mozzarellaspaghetti i røget tomatsauce

Mozzarellaspaghetti i røget tomatsauce

med harissa-krydderi og urte-hvidløgsbrød

I humør til pasta med et spicy tvist? Vores mozzarellaspaghetti i røget tomatsauce er indbegrebet af krydret lækkerhed, med harissa-stegte løg, bagt peberfrugt og røget paprika, der giver en herlig og pirrende pause fra det sædvanlige.

Tags:
Stærk
Hurtig
Vegetarisk
Comfort Food
Allergener:
Hvede
Gluten
Mælk

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid25 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Spaghetti

(Indeholder: Hvede, Gluten Kan indeholde spor af: Sennep, Soja)

4 g

Harissa-krydderi

2 g

Røget paprika

1 stk

Peberfrugt

½ g

Chiliflager

30 g

Spinat

1 stk

Bredbladet persille

1 stk

Baguette

(Indeholder: Hvede, Gluten)

1 stk

Hvidløgsfed

70 g

Tomatpuré

1 stk

Rødløg

125 g

Mozzarella

(Indeholder: Mælk)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til grøntsager

1 dl

Gemt pastavand

2 spsk

Smør til smør

1 spsk

Olie til stegning

Næringsindhold

Energi (kJ)3745 kJ
Kalorier (kcal)895 kcal
Fedt33.2 g
Mættet fedt16.7 g
Kulhydrat114.7 g
Sukker15.9 g
Kostfibre8.9 g
Protein31.2 g
Salt3.5 g
Potassium57.6 mg
Calcium18.8 mg
Iron0.4 mg

Fremgangsmåde

Bag peberfrugt
1

Forvarm ovnen til 220°C/200°C (varmluft).

Bring en stor gryde med saltet vand i kog.

Skær peberfrugt i 2 cm tern.

Overfør til en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber. Vend sammen.

Bag i ovnen i 15-25 min, eller indtil møre.

Kog spaghetti
2

Imens, kog pasta i 8-9 min, eller indtil ‘al dente'.

Gem en kop pastavand, og hæld resten fra.

TIP: Vandet skal være salt som havvand. - ‘Al dente’ betyder, at pastaen er kogt, men stadig har en smule bid.

Lav hvidløgsbrød
3

Skær rødløg i tynde, halve skiver.

Skyl spinat.

Hak persille og hvidløg fint.

Bland hvidløg, smør, persille og et nip salt og peber i en mellemstor skål. 

Del brød på langs, og placer på en bageplade med bagepapir. Smør med hvidløgssmør, og bag i ovnen i 6-8 min, eller indtil sprød og gylden.

Steg løg
4

Imens, opvarm olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme. 

Steg rødløg i 3-4 min, eller indtil let bløde. 

Tilsæt chiliflager, Harissa-krydderi, røget paprika og tomatpuré, og steg videre i 30 sek, eller indtil velduftende.

Hæld væde fra mozzarella, dup tør med køkkenrulle, og skær i 2 cm tern.

TIP: Spring chiliflagerne over, eller brug mindre, hvis du ikke kan lide stærk mad.

VIGTIGT: I denne opskrift bruges halvdelen af mængden af visse ingredienser – dobbelttjek ingredienslisten!

Tilsæt spaghetti
5

Sænk til middel varme.

Tilsæt pasta, spinat, pastavand og et nip salt og peber, og vend sammen.

Server
6

Anret pasta og peberfrugt i dybe tallerkener.

Top med mozzarella.

Server med hvidløgsbrød.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image