Saftig steak og flødesauce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig steak og flødesauce

Saftig steak og flødesauce

med baconrørt kartoffelmos og grønne bønner

En luksusret til weekenden, perfekt til gæster, eller bare når du vil forkæle familien. Supermør striploin steak, som I steger lige efter ønske. Lækkert tilbehør er stegte grønne bønner og gulerod, cremet baconmos og en fantastisk pebersauce.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid25 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Angus Striploin

62.5 g

Bacon, skiver

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

150 g

Grønne bønner

4 g

Oksebouillon

½ pakke

Madlavningsfløde

(Indeholder Mælk)

1 stk

Gulerod

Ikke inkluderet i din måltidskasse

3 spsk

Smør (trin 1)

2 spsk

Mælk (trin 1)

¼ tsk

Salt (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)915 kcal
Energi (kJ)3830 kJ
Fedt58.48 g
Mættet fedt31.2 g
Kulhydrat55.7 g
Sukker11.2 g
Protein44.53 g
Salt2.3 g

Redskaber

Stegepande
Gryde

Fremgangsmåde

Lav kartoffelmos
1

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt* og peber*. Bring en stor gryde med vand* i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg. Kog kartofler og hvidløg i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt smør* [3 spsk | 6 spsk], mælk* [2 spsk | 4 spsk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og mos med en kartoffelmoser eller gaffel.

Lav baconmos
2

Fjern ender fra bønner. Skræl gulerod, og skær i tynde stave. Hak bacon [1/2 pakke, 2P] fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg bacon i 3-4 min, eller indtil sprød. Overfør til en skål. Vend bacon i gryden med kartoffelmos, og smag til med salt* og peber*.

Steg bøffer
3

Opvarm en smule olivenolie* i en samme stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Stil til side, og dæk til med sølvpapir. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Steg gulerod og bønner
4

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på høj varme. Steg bønner og gulerod i 4-5 min, eller indtil bløde. Smag til med salt* og peber*.

Lav sauce
5

Opvarm madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P], oksebouillon og et stort nip peber* i en gryde. Lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt kødsaft fra bøfferne, og smag til med salt* og peber*.

Server
6

Anret bøffer, baconmos og grøntsager på tallerkener. Øs sauce over.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image