
Saftig steak og flødesauce
med baconrørt kartoffelmos og grønne bønner
En luksusret til weekenden, perfekt til gæster, eller bare når du vil forkæle familien. Supermør striploin steak, som I steger lige efter ønske. Lækkert tilbehør er stegte grønne bønner og gulerod, cremet baconmos og en fantastisk pebersauce.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
Ingredienser
300 g
Angus Striploin
62.5 g
Bacon, skiver
500 g
Kartofler
1 stk
Hvidløgsfed
150 g
Grønne bønner
4 g
Oksebouillon
½ pakke
Madlavningsfløde
(Indeholder Mælk)
1 stk
Gulerod
Ikke inkluderet i din måltidskasse
3 spsk
Smør (trin 1)
2 spsk
Mælk (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
Fremgangsmåde

Tag bøffer ud af køleskabet, og krydr med et nip salt* og peber*. Bring en stor gryde med vand* i kog. Skræl kartofler, og skær i 2 cm tern. Skræl hvidløg. Kog kartofler og hvidløg i 10-15 min, eller indtil de nemt kan deles med en kniv, og hæld vand fra. Tilsæt smør* [3 spsk | 6 spsk], mælk* [2 spsk | 4 spsk] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], og mos med en kartoffelmoser eller gaffel.

Fjern ender fra bønner. Skræl gulerod, og skær i tynde stave. Hak bacon [1/2 pakke, 2P] fint. Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg bacon i 3-4 min, eller indtil sprød. Overfør til en skål. Vend bacon i gryden med kartoffelmos, og smag til med salt* og peber*.

Opvarm en smule olivenolie* i en samme stegepande på høj varme. Steg bøffer i 1 min på hver side. Skru ned til middelhøj varme, og steg videre i 1-2 min på hver side for medium-rare. Stil til side, og dæk til med sølvpapir. TIP: Steg i yderligere 1-2 min for gennemstegt.

Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande på høj varme. Steg bønner og gulerod i 4-5 min, eller indtil bløde. Smag til med salt* og peber*.

Opvarm madlavningsfløde [1/2 pakke, 2P], oksebouillon og et stort nip peber* i en gryde. Lad simre i 3-4 min, eller indtil let tyknet. Tilsæt kødsaft fra bøfferne, og smag til med salt* og peber*.

Anret bøffer, baconmos og grøntsager på tallerkener. Øs sauce over.