HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSaftig Cheeseburger
topBanner
Saftig cheeseburger

Saftig cheeseburger

med karamelliseret løg og sprøde fritter

Byd familien på disse hjemmelavede burgere, en undervurderet ret at lave fra bunden. Her giver vi dig en enkel opskrift på klassiske cheeseburgere, hvor vi lader cremet mozzarella smelte over saftige bøffer. Karamelliserede løg giver smagsintensitet, og frisk salat og tomat giver sprødhed. Bløde briocheboller og sprøde hjemmelavede fritter supplerer perfekt.

Tags:Børnevenlig
Allergener:ægsennepglutenmælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Kartofler

1 stk

Løg

1 stk

Tomat

½ stk

Hjertesalat

250 g

Hakket oksekød

4 g

Jorden Rundt

(Indeholderæg, sennep)

30 g

Panko

(Indeholdergluten)

50 g

Revet mozzarella

(Indeholdermælk)

2 stk

Briocheboller

(Indeholderæg, gluten, mælkKan indeholdesesam, soja, nødder)

50 g

Ketchup

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Sukker* (trin 2)

½ tsk

Salt* (trin 3)

1 stk

Æg* (trin 3)

1 spsk

Olivenolie* (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Energi (kJ)3717.6147 kJ
Kalorier (kcal)888.5313 kcal
Fedt34.9125 g
Mættet fedt13.7 g
Kulhydrat96.2612 g
Sukker21 g
Protein48.2325 g
Salt6 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Stegepande
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

2

Skær løg i tynde, halve skiver. Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] og eventuelt en klat smør* i en stegepande på middel varme. Steg løg under omrøring i 10-12 min. Tilsæt sukker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip salt*, når der er 5 min tilbage. 

3

Skær tomat i tynde skiver. Pluk blade af hjertesalat [1/2 stk, 2P]. Bland hakket oksekød, æg* [1 stk | 2 stk], Jorden Rundt, panko, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber* i en skål. Form fars til bøffer (1 pr. person). TIP: Lav bøfferne en smule større i diameter end burgerbollerne (de trækker sig sammen ved stegning).

4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg bøffer i 5-6 min på hver side. Drys med revet mozzarella, når der er 3 min tilbage, og lad smelte. VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

5

Skær boller over på midten, og varm i ovnen i 2-3 min.

6

Smør boller med ketchup. Fyld med salat, bøf, løg og tomat. Server med fritter og resterende ketchup.