Saftig cheeseburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig cheeseburger

Saftig cheeseburger

med karamelliseret løg og sprøde fritter

Byd familien på disse hjemmelavede burgere, en undervurderet ret at lave fra bunden. Her giver vi dig en enkel opskrift på klassiske cheeseburgere, hvor vi lader cremet mozzarella smelte over saftige bøffer. Karamelliserede løg giver smagsintensitet, og frisk salat og tomat giver sprødhed. Bløde briocheboller og sprøde hjemmelavede fritter supplerer perfekt.

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Æg
Sennep
Gluten
Hvede
Mælk

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kartofler

1 stk

Løg

1 stk

Tomat

½ stk

Salat

250 g

Hakket oksekød

4 g

Jorden Rundt

(Indeholder Æg, Sennep)

30 g

Panko

(Indeholder Gluten, Hvede)

50 g

Revet mozzarella

(Indeholder Mælk)

2 stk

Briocheboller

50 g

Ketchup

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Sukker (trin 2)

½ tsk

Salt (trin 3)

1 stk

Æg (trin 3)

1 spsk

Olivenolie (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)638 kcal
Energi (kJ)2670 kJ
Fedt29.42 g
Mættet fedt10.9 g
Kulhydrat53.79 g
Sukker13.2 g
Protein41.46 g
Salt4.8 g

Redskaber

Bageplade
Stegepande

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Skær kartofler (uskrællet) til fritter. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie*, krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 25-30 min, eller indtil gyldne.

Karamelliser løg
2

Skær løg i tynde, halve skiver. Opvarm olivenolie* [1 spsk I 2 spsk] og eventuelt en klat smør* i en stegepande på middel varme. Steg løg under omrøring i 10-12 min. Tilsæt sukker* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip salt*, når der er 5 min tilbage. 

Form bøffer
3

Skær tomat i tynde skiver. Pluk blade af hjertesalat [1/2 stk, 2P]. Bland hakket oksekød, æg* [1 stk | 2 stk], Jorden Rundt, panko, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] og et nip peber* i en skål. Form fars til bøffer (1 pr. person). TIP: Lav bøfferne en smule større i diameter end burgerbollerne (de trækker sig sammen ved stegning).

Steg bøffer
4

Opvarm en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg bøffer i 5-6 min på hver side. Drys med revet mozzarella, når der er 3 min tilbage, og lad smelte. VIGTIGT: Bøfferne er færdige, når kødet er gennemstegt og uden antydning af rødt.

Varm boller
5

Skær boller over på midten, og varm i ovnen i 2-3 min.

Server
6

Smør boller med ketchup. Fyld med salat, bøf, løg og tomat. Server med fritter og resterende ketchup.