Ugens fisk byder på masser af spændende ingredienser. Vi panerer kuller i rød karrypasta, panko og penauts, og steger den gylden og sprød. Vi serverer vores kuller med sprøde sesamfritter, kølende forårsløgsyoghurt og en frisk ingefærsalat med gulerod, rødkål og lime.
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
250 g
Kuller
(Indeholder Fisk)
25 g
Panko
(Indeholder Gluten, Hvede)
20 g
Saltede peanuts
(Indeholder Jordnødder Kan indeholde Sesam, Nødder)
30 g
Rød karrypasta
500 g
Kartofler
1 stk
Gulerod
75 g
Rødkål, skåret
½ stk
Lime
½ stk
Ingefær
75 ml
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
10 g
Sesamfrø
(Indeholder Sesam Kan indeholde Hvede, Byg, Nødder, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnødder, Havre, Rug)
1 stk
Forårsløg
½ tsk
Salt (trin 1)
½ tsk
Salt (trin 2)
2 spsk
Hvedemel (trin 3)
1 spsk
Vand (trin 3)
½ tsk
Salt (trin 3)
1 spsk
Olivenolie (trin 4)
¼ tsk
Salt (trin 4)
½ spsk
Olivenolie (trin 5)
Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter, og fordel på en bageplade [2 stk, 4P] med bagepapir. Dryp med olivenolie, og drys med sesamfrø. Krydr med salt [1/2 tsk I 1 tsk] og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
Imens, snit forårsløg fint.
Bland yoghurt, forårsløg, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en lille skål.
Riv ingefær [1/2 stk, 2P] fint.
Halver lime [1/2 stk, 2P].
Bland ingefær [1 tsk | 2 tsk], limesaft [1 spsk | 2 spsk] og salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål.
Knus peanuts (i posen) med en kagerulle.
Bland hvedemel [2 spsk | 4 spsk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber i en dyb tallerken.
Bland karrypasta og vand [1 spsk I 2 spsk] i en anden dyb tallerken.
Bland panko og peanuts i en tredje dyb tallerken.
Dub fisk tør med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].
Vend fisk i hvedemel, derefter i karrypasta og til sidst i panering.
Hæld olivenolie i en stegepande, så hele bunden er dækket, og varm op på middelhøj varme.
Steg fisk i 3-4 min på hver side, eller indtil gylden og gennemstegt.
Overfør til en tallerken med køkkenrulle, og krydr med salt [1/4 tsk I 1/2 tsk].
TIP: Fisken er færdig, når kødet er mælkehvidt og mat.
Imens, skræl gulerod til lange, tynde bånd, og hak det sidste stykke fint.
Vend gulerod, rødkål og olivenolie [1/2 spsk | 1 spsk] i skålen med lime-ingefærdressing lige inden servering.
Anret fisk, fritter og salat på tallerkener.
Server med forårsløgsyoghurt.