HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRisotto Alla Calabrese
topBanner
Risotto alla Calabrese

Risotto alla Calabrese

med balsamicogrøntsager og frisk basilikum

Blev du også fanget af det spændende navn på denne opskrift? Vi lover, at resultatet ikke vil skuffe dig. Vi laver en fantastisk risotto, der får en vidunderlig smag, og smuk grøn farve af spinat, basilikum og calabresepesto. Spændende tilbehør er balsamicobagte grønne bønner og cherrytomater.

Tags:Under 650 kcalVegetarisk
Allergener:sellerisulfittermælkæg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Forberedelsestid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

150 g

Risottoris

60 g

Calabresepesto

4 g

Grøntsagsbouillon

(Indeholderselleri)

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

150 g

Grønne bønner

125 g

Cherrytomater

60 g

Spinat

15 ml

Balsamico

(Indeholdersulfitter)

20 g

Finrevet ost

(Indeholdermælk, æg)

1 pose

Basilikum

1 dåse

Tomatpuré

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie* (trin 4)

1 spsk

Smør* (trin 1)

½ tsk

Sukker* (trin 4)

5 dl

Vand* (trin 2)

Næringsindhold
Næringsindholdarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100g
Kalorier (kcal)552.7476 kcal
Energi (kJ)2312.6956 kJ
Fedt18.0233 g
Mættet fedt9.1 g
Kulhydrat79.3441 g
Sukker14.9 g
Protein13.9075 g
Salt1.8 g
arrow down iconarrow down icon
Bageplade
Ildfast fad
Gryde
Fremgangsmåde
Fremgangsmådearrow up iconarrow up icon
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Hak hvidløg og løg fint. Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme. Steg løg og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let gennemsigtige. Tilsæt tomatpuré, og steg i yderligere 3-4 min.

2

Tilsæt vand* [5 dl | 10 dl], grøntsagsbouillon og et nip salt*, bring i kog, og tag gryden af varmen. Overfør til et ildfast fad, og dæk til med sølvpapir. Bag i ovnen i 18-22 min, eller indtil væden er absorberet og risene er ‘al dente’. TIP: ‘Al dente’ betyder, at risene er gennemkogte, men stadig har en smule bid.

3

Skær ender af grønne bønner. Halver cherrytomater. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

4

Fordel grønne bønner og cherrytomater på en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico, olivenolie* [½ spsk | 1 spsk], og tilsæt sukker* [½ tsk | 1 tsk]. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15 min, når risottoen har 15 min tilbage.

5

Hak basilikum fint. Hak spinat groft. Tag risotto ud af ovnen. Tilsæt spinat, basilikum (gem lidt til anretning), calabresepesto og halvdelen af finrevet ost, og vend sammen. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud. 

6

Anret risotto i dybe tallerkener. Top med grøntsager. Drys med resterende finrevet ost og basilikum.