topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Risotto alla Calabrese

Risotto alla Calabrese

med balsamicogrøntsager og frisk basilikum

Blev du også fanget af det spændende navn på denne opskrift? Vi lover, at resultatet ikke vil skuffe dig. Vi laver en fantastisk risotto, der får en vidunderlig smag, og smuk grøn farve af spinat, basilikum og calabresepesto. Spændende tilbehør er balsamicobagte grønne bønner og cherrytomater.

Tags:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Mælk
Æg

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid40 minutter
25 minutter
SværhedsgradLet

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Risottoris

60 g

Calabresepesto

4 g

Grøntsagsbouillon

1 stk

Hvidløgsfed

1 stk

Løg

150 g

Grønne bønner

125 g

Cherrytomater

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

15 ml

Balsamico

20 g

Finrevet ost

(Indeholder Mælk, Æg)

1 pose

Basilikum

1 dåse

Tomatpuré

Ikke inkluderet i din måltidskasse

½ spsk

Olivenolie (trin 4)

1 spsk

Smør (trin 1)

½ tsk

Sukker (trin 4)

5 dl

Vand (trin 2)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)553 kcal
Energi (kJ)2313 kJ
Fedt18.02 g
Mættet fedt9.1 g
Kulhydrat79.34 g
Sukker14.9 g
Protein13.91 g
Salt1.8 g

Bageplade
Ildfast fad
Gryde

Fremgangsmåde

Steg løg og ris
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Hak hvidløg og løg fint. Smelt smør* [1 spsk | 2 spsk] i en mellemstor gryde på middelhøj varme. Steg løg og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt ris, og steg videre i 1-2 min, eller indtil let gennemsigtige. Tilsæt tomatpuré, og steg i yderligere 3-4 min.

Bag risotto
2

Tilsæt vand* [5 dl | 10 dl], grøntsagsbouillon og et nip salt*, bring i kog, og tag gryden af varmen. Overfør til et ildfast fad, og dæk til med sølvpapir. Bag i ovnen i 18-22 min, eller indtil væden er absorberet og risene er ‘al dente’. TIP: ‘Al dente’ betyder, at risene er gennemkogte, men stadig har en smule bid.

Forbered grøntsager
3

Skær ender af grønne bønner. Halver cherrytomater. Skyl spinat under koldt vand* i et dørslag.

Bag grøntsager
4

Fordel grønne bønner og cherrytomater på en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico, olivenolie* [½ spsk | 1 spsk], og tilsæt sukker* [½ tsk | 1 tsk]. Krydr med et nip salt* og peber*, og vend sammen. Bag i ovnen i 15 min, når risottoen har 15 min tilbage.

Tilsæt calabresepesto
5

Hak basilikum fint. Hak spinat groft. Tag risotto ud af ovnen. Tilsæt spinat, basilikum (gem lidt til anretning), calabresepesto og halvdelen af finrevet ost, og vend sammen. Smag til med salt* og peber*. TIP: Tilsæt et skvæt vand, hvis risottoen ser tør ud. 

Server
6

Anret risotto i dybe tallerkener. Top med grøntsager. Drys med resterende finrevet ost og basilikum.

Meal right image

Udforsk lignende opskrifter

Meal left image