Skip to main content
Rejerisotto

Rejerisotto

med cherrytomater, spinat & basilikum

4.3
(893)

Rejerisotto er en velsmagende, fyldig hverdagsmad, som er let at tilberede. Du bager risottoen i ovnen og tilsætter ingredienser efterhånden som risene bages. Cherrytomater, spinat, revet ost, basilikum... Lyder det godt?

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Krebsdyr
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Hvide Løjer & Urter

125 g

Cherrytomater

1 stk

Løg

15 ml

Balsamico

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Bouillon

150 g

Rejer

(Indeholder: Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde spor af: Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)

1 stk

Citron, økologisk

1 pose

Basilikum

150 g

Risottoris

40 g

Finrevet ost

60 g

Spinat

(Kan indeholde spor af: Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

5 dl

Vand (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 5)

efter behov

Smør (trin 1)

Næringsindhold

Kalorier (kcal)446 kcal
Energi (kJ)1865 kJ
Fedt8.4 g
Mættet fedt4.7 g
Kulhydrat65.5 g
Sukker4.4 g
Kostfibre3.2 g
Protein21.5 g
Salt1.9 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Hak skalotteløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* [1 tbsp | 2 tbsp] med en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg skalotteløg og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt ris, og steg i 2-3 min, eller indtil de er en smule gennemsigtige.

Bag risotto
2

Tilsæt vand* [5 dl | 10 dl], Hvide Løjer & Urter og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Tag panden af varmen. Overfør til et ildfast fad, og dæk til med sølvpapir. Bag i ovnen i 18-22 min, eller indtil væden er absorberet og risene er ‘al dente’.

Bag cherrytomater
3

Halver cherrytomater. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico og en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen, når risottoen har 15 min tilbage.

Steg rejer
4

Hak basilikum groft. Riv citronskal, og skær citron i både. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande, når risottoen har 5-7 min tilbage, og steg rejer i 2-3 min. VIGTIGT: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Bland risotto
5

Skyl spinat under koldt vand* i en si. Tag risottoen ud af ovnen. Kom rejer, spinat, citronskal, halvdelen af revet ost og 3/4 af basilikum i risottoen. Tilsæt smør* [1 tbsp | 2 tbsp], og krydr med et nip salt* og peber*. Vend halvdelen af cherrytomater i. TIP: Tilsæt lidt vand, hvis risotton er for tør.

Server
6

Anret risotto i dybe tallerkener. Top med resterende cherrytomater, basilikum og revet ost. Server med citronbåde.