Vores måltidskasserHjælpecenterGavekort
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rejerisotto

Rejerisotto

med cherrytomater, spinat & basilikum

Rejerisotto er en velsmagende, fyldig hverdagsmad, som er let at tilberede. Du bager risottoen i ovnen og tilsætter ingredienser efterhånden som risene bages. Cherrytomater, spinat, revet ost, basilikum... Lyder det godt?

Tags:
Under 650 kcal
Allergener:
Krebsdyr
Sulfitter

Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.

Samlet tid30 minutter
20 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Hvide Løjer & Urter

125 g

Cherrytomater

1 stk

Skalotteløg

15 ml

Balsamico

1 stk

Hvidløgsfed

4 g

Grøntsagsbouillon

150 g

Rejer

(Indeholder Krebsdyr, Sulfitter Kan indeholde Mælk, Æg, Sennep, Soja, Gluten, Sesam, Fisk, Bløddyr)

1 stk

Citron, økologisk

1 pose

Basilikum

150 g

Risottoris

40 g

Finrevet ost

60 g

Spinat

(Kan indeholde Selleri)

Ikke inkluderet i din måltidskasse

5 dl

Vand (trin 2)

1 spsk

Smør (trin 5)

efter behov

Smør (trin 1)

sideBannerName

Næringsindhold

Kalorier (kcal)446 kcal
Energi (kJ)1865 kJ
Fedt8.4 g
Mættet fedt4.7 g
Kulhydrat65.48 g
Sukker4.4 g
Protein21.53 g
Salt1.9 g

Fremgangsmåde

Kog ris
1

Tænd ovnen på 220°C/200°C varmluft. Hak skalotteløg fint. Pres eller hak hvidløg fint. Smelt en klat smør* [1 tbsp | 2 tbsp] med en smule olivenolie* i en stor stegepande på middelhøj varme. Steg skalotteløg og hvidløg i 2-3 min. Tilsæt ris, og steg i 2-3 min, eller indtil de er en smule gennemsigtige.

Bag risotto
2

Tilsæt vand* [5 dl | 10 dl], Hvide Løjer & Urter og grøntsagsbouillon, og bring i kog. Tag panden af varmen. Overfør til et ildfast fad, og dæk til med sølvpapir. Bag i ovnen i 18-22 min, eller indtil væden er absorberet og risene er ‘al dente’.

Bag cherrytomater
3

Halver cherrytomater. Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med balsamico og en smule olivenolie*, og krydr med et nip salt* og peber*. Bag i ovnen, når risottoen har 15 min tilbage.

Steg rejer
4

Hak basilikum groft. Riv citronskal, og skær citron i både. Opvarm en smule olivenolie* i samme stegepande, når risottoen har 5-7 min tilbage, og steg rejer i 2-3 min. VIGTIGT: Rejerne er færdige, når kødet er hvidt og mat.

Bland risotto
5

Skyl spinat under koldt vand* i en si. Tag risottoen ud af ovnen. Kom rejer, spinat, citronskal, halvdelen af revet ost og 3/4 af basilikum i risottoen. Tilsæt smør* [1 tbsp | 2 tbsp], og krydr med et nip salt* og peber*. Vend halvdelen af cherrytomater i. TIP: Tilsæt lidt vand, hvis risotton er for tør.

Server
6

Anret risotto i dybe tallerkener. Top med resterende cherrytomater, basilikum og revet ost. Server med citronbåde.