
"Loaded fries" er en ret, der hurtigt er blevet meget populær. Den består af gyldne fritter med forskellige velsmagende toppings – i aften er det sprødstegt prosciutto, frisk basilikumdressing og cremet ricotta. En delikat middag med middelhavssmage- og råvarer i centrum.
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
50 g
Prosciutto
500 g
Kartofler
40 g
Rucola
½ g
Oregano, tørret
100 g
Ricotta
(Indeholder: Mælk)
½ stk
Hvidløgsfed
1 stk
Zucchini
1 stk
Basilikum
1 stk
Citrusfrugt
1 stk
Løg
10 g
Græskarkerner
(Kan indeholde spor af: Spelt, Jordnødder, Sesam, Hvede, Havre, Nøtter, Byg, Kamut, Rug)
½ tsk
Salt til kartofler
½ tsk
Salt til grøntsager
1.5 spsk
Olie til dressing

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
Skær kartofler (uskrællet) til 1 cm fritter.
Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt, oregano og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.
TIP: Benyt flere bageplader, hvis der ikke er plads på en.

Imens, skær rødløg i 2 cm tynde både.
Skær zucchini i 2 cm halve skiver.
Overfør grøntsager til en anden bageplade med bagepapir, når der er 20 min tilbage af fritternes tilberedningstid. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og et nip peber, og vend sammen.
Bag i ovnen i 20-25 min, eller indtil bløde og brunede.

Halver citron.
Hak hvidløg og basilikum fint.
Bland et skvæt citronsaft, hvidløg, basilikum, olivenolie og et
nip salt og peber i en lille skål.

Opvarm en smule olivenolie i en stor stegepande på middelhøj varme.
Steg prosciutto i 3-4 min, eller indtil sprød, og overfør til en tallerken med køkkenrulle.
Bræk i store stykker.

Skyl rucola.
Vend fritter med grøntsager, citrondressing og rucola på bagepladen.

Anret kartofler og grøntsager i dybe tallerkener.
Drys med græskarkerner.
Top med ricotta og prosciutto.