Skip to main content
Portugisisk kyllingeburger
Portugisisk kyllingeburger

Portugisisk kyllingeburger

med karamelliserede rødløg og sprøde fritter

Her kommer en opskrift på en virkelig smagfuld kyllingeburger i krydret, portugisisk stil. Mariner kyllingen i varme smage af spidskommen, ristet hvidløg, chili, cayenne og oregano, og fyld i varme briocheboller sammen med karamelliseret løg, tomat, salat og mayonnaise. Enkel, frygtelig god, og klar på bare en halv time. Slet ikke dumt!

Tags:
Børnevenlig
Allergener:
Æg
Gluten
Mælk
Hvede
Sennep
Sulfitter

Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.

Samlet tid30 minutter
15 minutter
SværhedsgradMedium

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Panamad

2 stk

Briocheboller

(Indeholder: Æg, Gluten, Mælk, Hvede Kan indeholde spor af: Sesam, Soja)

1 stk

Tomat

50 g

Mayonnaise

(Indeholder: Æg, Sennep)

280 g

Kyllingebryst

500 g

Kartofler

1 stk

Hvidløgsfed

12 ml

Balsamico

(Indeholder: Sulfitter)

60 g

Blandet salat

1 stk

Løg

1 stk

Pastinak

Ikke inkluderet i din måltidskasse

¼ tsk

Salt til kartofler

½ spsk

Olie til karamelliserede løg

2 spsk

Vand til karamelliserede løg

½ tsk

Sukker til karamelliserede løg

Næringsindhold

Energi (kJ)3854 kJ
Kalorier (kcal)921 kcal
Fedt30.7 g
Mættet fedt4 g
Kulhydrat113.1 g
Sukker20.7 g
Kostfibre10 g
Protein49.1 g
Salt2.5 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1330.6 mg
Calcium14.3 mg
Iron0.2 mg

Fremgangsmåde

Bag fritter
1

Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).

Skær kartofler og pastinak (uskrællet) til 1 cm fritter.

Fordel på en bageplade med bagepapir. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og peber, og vend sammen.

Bag i ovnen i 25-35 min, eller indtil møre.

Karamelliser rødløg
2

Imens, skær rødløg i tynde, halve skiver og tomat i tynde skiver.

Skær tomat i tynde skiver.

Pres eller hak hvidløg fint.

Skyl blandet salat.

Opvarm olivenolie i en stegepande på middel varme.

Steg rødløg i 5-6 min, eller indtil bløde. Tilsæt balsamico, vand, sukker og et nip salt, og steg videre i 3-5 min, eller indtil karamelliseret. Overfør til en skål.

Mariner kylling
3

Bland hvidløg, Panamad, et nip salt og en smule olivenolie til en marinade i en skål.

Læg hånden fladt på kyllingebryst på et andet skærebræt, og skær igennem med en skarp kniv.

Vend kylling i skålen med marinade.

Steg kylling
4

Opvarm en smule olivenolie i samme stegepande (tør af først) på middel varme, når fritterne har 10 min tilbage.

Steg kylling i 2-4 min på hver side, og overfør til en tallerken.

TIP: Kyllingen er færdig, når kødet er hvidt og uden antydning af rødt.

Varm boller
5

Del boller på midten, og varm på risten i ovnen i 3-4 min.

Server
6

Smør boller med mayonnaise.

Fyld med kylling, rødløg, salat og tomat.

Server med fritter og resterende salat.