I aften frister vi med en spændende opskrift på bouillonkogt perlecouscous toppet med rødløg, stegte majs, bacon og cherrytomater. Vi har desuden blandet perlecouscousen med en lækker ostedressing med salatost, yoghurt og citron. Denne ret kan også anbefales til en picnic!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
170 g
Perlecouscous
(Indeholder Hvede, Gluten)
4 g
Kyllingebouillon
1 dåse
Majs
125 g
Cherrytomater
1 pose
Basilikum
1 stk
Rødløg
125 g
Bacon, skiver
½ stk
Citron, økologisk
100 g
Græsk salatost
(Indeholder Mælk)
1 pakke
Yoghurt
(Indeholder Mælk)
4 dl
Vand (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 1)
¼ tsk
Salt (trin 5)
Bring vand* [4 dl | 8 dl] og salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] i kog i en gryde. Tilsæt perlecouscous og kyllingebouillon, skru ned til middel varme, og lad simre i 12-15 min, eller indtil de er bløde, men stadig har bid. Hæld overskydende vand fra.
Hæld væde fra majs. Opvarm en stor, tør stegepande på middelhøj varme. Steg majs i 4-5 min, eller indtil let brunet. Krydr med salt* og peber*, og overfør til en tallerken.
Halver cherrytomater. Pluk basilikum. Skær rødløg i 2 cm både. Skær bacon i mindre stykker. Halver citron.
Opvarm samme stegepande på høj varme. Steg bacon i 1 min på hver side, eller indtil fedtet begynder at frigøres. Sænk til middelhøj varme, og tilsæt rødløg. Tilsæt en smule olivenolie* ved behov. Steg i 3-4 min, eller indtil sprød.
Smuldr salatost fint i en lille skål. Tilsæt yoghurt, citronsaft [1,5 tsk | 3 tsk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] og et nip peber*. Mos med en gaffel, og rør rundt. Tilsæt vand* indtil konsistensen er flydende. Vend halvdelen af ostedressing i gryden med færdigkogt perlecouscous.
Anret perlecouscous, rødløg, majs, bacon og cherrytomater i dybe tallerkener. Top med resterende ostedressing og basilikum. Server med citronbåde.