
Her kommer en lækker opskrift på en italiensk klassiker med chili og hvidløg i fokus - frygt ikke styrken, den bestemmer du selv. Øs den stærke tomatsauce lavet på sprød bacon og peberfrugter over al dente-kogt pasta. Top med lagret ost, basilikum og chiliflager, og server din all'arrabbiata med en frisk grøn salat. Og hey, det smager rigtig godt, og er først og fremmest hurtigt at lave!
Produceret på et anlæg, der behandler æg, mælk, fisk, jordnødder, sesam, skaldyr, soja, nødder og hvede.
1 stk
Peberfrugt
250 g
Penne
2 stk
Hvidløgsfed
1 stk
Chili
1 stk
Løg
pakke
Hakkede tomater
1 pakke
Finthakkede tomater
4 g
Bouillon
1 pose
Basilikum
20 g
Finrevet ost
1 stk
Citrusfrugt
1 g
Chiliflager
60 g
Blandet salat
140 g
Bacon, tern
efter behov
Smør
1.5 tsk
Sukker

Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Hak skalotteløg fint. Hak peberfrugt groft. Pres eller hak hvidløg fint. Hak chili (med kerner) fint.

Kog pasta i 7-9 min, eller indtil ‘al dente’. Gem en smule pastavand [1/2 dl, 2 pers. | 1 dl, 4 pers.]. Si vand* fra. Hæld pasta tilbage i gryden. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg bacon i 3-4, eller indtil sprødt.

Tilsæt skalotteløg og peberfrugt. Steg i 3-4 min, eller indtil bløde. Tilsæt chili og hvidløg. Steg i 1 min. Tilsæt oksebouillon, hakkede tomater og pastavand. Lad simre i 2-3 min.

Skær citron i både. Hak basilikum groft. Bland citronsaft med en smule olivenolie* i en stor skål. Krydr med salt* og peber*. Vend salat [½ pose, 2 pers.] i skålen.

Tilsæt sukker* og en klat smør* til panden. Smag til med salt* og peber*. Tilsæt pasta. Vend sammen.

Anret pasta i dybe tallerkener. Drys med revet ost og et nip chiliflager. Top med basilikum. Server med salat.