Her kommer en lækker opskrift på en italiensk klassiker med chili og hvidløg i fokus - frygt ikke styrken, den bestemmer du selv. Øs den stærke tomatsauce lavet på sprød bacon og peberfrugter over al dente-kogt pasta. Top med lagret ost, basilikum og chiliflager, og server din all'arrabbiata med en frisk grøn salat. Og hey, det smager rigtig godt, og er først og fremmest hurtigt at lave!
Læs produktets etiket for at få al information om ingredienser og allergener. Tjek venligst de ingredienser, du allerede har derhjemme for at sikre, at de passer til dine allergi- og diætbehov.
4 g
Gul peberfrugt
1 g
Penne
(Indeholdergluten, soja)efter behov
Hvidløgsfed
1.5 tsk
Chili
Skalotteløg
Finthakkede tomater
Oksebouillon
Basilikum
Finrevet ost
(Indeholdermælk, æg)Citron
Chiliflager
Blandet salat
Bacon, tern
Smør* efter behov
(Indeholdermælk)Sukker*
Bring en gryde med letsaltet vand* i kog. Hak skalotteløg fint. Hak peberfrugt groft. Pres eller hak hvidløg fint. Hak chili (med kerner) fint.
Kog pasta i 7-9 min, eller indtil ‘al dente’. Gem en smule pastavand [1/2 dl, 2 pers. | 1 dl, 4 pers.]. Si vand* fra. Hæld pasta tilbage i gryden. Opvarm en smule olivenolie* i en stegepande ved middelhøj varme. Steg bacon i 3-4, eller indtil sprødt.
Tilsæt skalotteløg og peberfrugt. Steg i 3-4 min, eller indtil bløde. Tilsæt chili og hvidløg. Steg i 1 min. Tilsæt oksebouillon, hakkede tomater og pastavand. Lad simre i 2-3 min.
Skær citron i både. Hak basilikum groft. Bland citronsaft med en smule olivenolie* i en stor skål. Krydr med salt* og peber*. Vend salat [½ pose, 2 pers.] i skålen.
Tilsæt sukker* og en klat smør* til panden. Smag til med salt* og peber*. Tilsæt pasta. Vend sammen.
Anret pasta i dybe tallerkener. Drys med revet ost og et nip chiliflager. Top med basilikum. Server med salat.